Foto Mario Wormhoudt: Met 26 graden was het prima weer. Ook bij OFC werd er veel water gedronken

OFC in hectische slotfase langs De Meern

Zondag Hoofdklasser OFC heeft een knappe comeback op bezoek bij De Meern beloond met drie punten. De ploeg van Imdat Ilguy kwam met tien man terug van een 3-2 achterstand, door twee doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd: 3-4.

Beide ploegen gingen meteen voortvarend van start en kregen kansen om de score te openen. De grootste mogelijkheden waren voor OFC, dat na twintig minuten ook op voorsprong kwam via Romano de Jonge. Tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld. De Meern-verdediger Joris van Rooijen werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel.

Enkele minuten na de 2-0 verkleinde De Meern de achterstand door een doelpunt van Eddy Vorm, die raak kopte uit een hoekschop. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en vond deze zeven minuten na rust. Gökhan Yasar beloonde zijn actie met de 2-2. Daarmee was OFC de riante voorsprong kwijt en moest het zelfs in de achtervolging toen De Meern na ruim een uur spelen op voorsprong kwam dankzij Vorm.

Die jacht werd lastiger gemaakt doen de gasten uit Oostzaan met een man minder verder moesten. Frank Zinhagel kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig vertrekken. Met tien man was OFC wel gevaarlijk, maar De Meern-doelman Andre Nell voorkwam de gelijkmaker. Een minuut voor tijd werd hij wel gepasseerd. Eerst probeerde hij een tegendoelpunt nog te voorkomen door Mohamed Cheriff in het strafschopgebied neer te halen, maar de sluitpost had geen antwoord op de strafschop van aanvoerder Marijn Sterk: 3-3.

Een hectische slotfase brak aan. Ook De Meern eindigde de wedstrijd met tien man doordat Irak Asad met een rode kaart moest vertrekken. In de blessuretijd wist OFC zelfs op voorsprong te komen door een doelpunt van Marouane Bensabouh. De invaller kon op aangeven van Doganay Göc van dichtbij de 3-4 binnen tikken.

“Uiteindelijk pakt het positief uit voor ons”, zei de winnende trainer Imdat Ilguy na afloop. “De jongens hebben het goed gedaan, zeker als je twintig minuten voor tijd met tien man een achterstand moet goedmaken. Ik denk dat een gelijkspel misschien meer op z’n plaats zou zijn geweest, maar ik heb zeker niet te klagen met deze drie punten.”

Door de knappe overwinning stijgt OFC naar de subtop in de zondag Hoofdklasse. De Oostzaners bezitten na vijf wedstrijden de vijfde plaats. De achterstand op koploper Westlandia bedraagt vijf punten.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt