OFC in slotfase onderuit tegen Westlandia

OFC is in de middenmoot van de zondag Hoofdklasse na een rechtstreeks duel gepasseerd door Westlandia. De ploeg van Imdat Ilguy ging op eigen veld pas laat in de wedstrijd onderuit. De beslissing viel in de laatste minuut: 1-2.

In Oostzaan was de eerste grote kans voor de gasten uit Naaldwijk. Nadat Mike Brouwer de paal raakte ging de rebound van Hamza el Yddri via OFC-doelman Koen Verhoeff over het doel. De middenvelder verzuimde even later nogmaals om de score te openen toen hij op aangeven van Steven Olsthoorn de bal naast het lege doel schoof.

OFC - Westlandia

OFC werd sterker en kreeg zelf ook mogelijkheden, maar Marijn Sterk en Chelton Linger kregen hun schot niet tussen de palen. Vlak voor rust lukte dat Dave Hertog wel, die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Na een klein uur spelen herstelde Westlandia dat. Jeroen Spruijt kopte via de rug van OFC’er Faysel Fakhor de gelijkmaker binnen.

Vervolgens ging het spel over en weer, maar bleef de voorsprong uit. Zo kreeg Rachid el Yaghmouri namens de Oostzaners twee kansen, alleen gingen die over en naast het doel van Westlandia. De beste kans was voor Chelton Linger, maar de spits van OFC kopte de bal in vrije positie naast.

OFC - Westlandia

Aan de andere kant viel de beslissing wel. In de 89ste minuut werd een voorzet van Spruijt door Anwar Beeldstroo op knappe wijze langs doelman Verhoeff gewerkt, waardoor OFC met lege handen achter bleef. In een gelijkwaardige wedstrijd was een punt voor beide ploegen verdien geweest, maar greep Westlandia in de slotfase de volle buit: 1-2.

Door de nederlaag neemt Westlandia de zesde plaats weer over van OFC. De Oostzaners zakken naar de zevende plaats in de zondag Hoofdklasse, maar lijken vier wedstrijden voor het einde wel zo goed als zeker veilig.

Foto’s Wim Poelstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)