OFC kan goed spel niet belonen met stunt tegen FC Emmen

Derdedivisionist OFC heeft in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker niet kunnen stunten tegen FC Emmen. Ondanks dat de ploeg van Eric Heerings zich van zijn goede kant liet zien, was de eredivisionist de Oostzaners met 1-3 te slim af. Jubilaris Rachid el Yaghmouri (tweehonderdste wedstrijd) redde de eer voor OFC.

Dit is een gevalletje ‘wel de complimenten – en de bloemen voor El Yaghmouri – maar niet de overwinning’. Emmen-trainer Dick Lukkien maakte na afloop zelfs zijn complimenten naar de thuisploeg, die het de nummer veertien van de Eredivisie erg lastig maakte. Toch is OFC in de eerste ronde gestrand. Een miscommunicatie en twee strafschoppen maakten uiteindelijk het verschil in het voordeel van de Drenthenaren.

Met name in de eerste helft had OFC een overwicht. Toch kwamen de bezoekers na tien minuten aan de leiding. Een lange bal van achteruit zette Reuven Niemeijer voor doelman Atam Koroglu, die door miscommunicatie met Frank Schilder te laat reageerde en door een lob verschalkt werd: 0-1. Binnen twee minuten na de openingstreffer had OFC twee grote kansen op de gelijkmaker gecreëerd. Eerst tikte Reda Kharchouch uit een voorzet van Soufiane Reclaoui naast, daarna mikte Tom Noordhoff zijn kopbal recht in de handen van keeper Kjell Scherpen.

FC Emmen kwam er na de voorsprong nauwelijks uit en het wachten was op een gelijkmaker, wat OFC ook zou verdienen. Opnieuw was Kharchouch hier dicht bij. Uit een lastige hoek schoot de clubtopscorer (vijf competitietreffers) recht op de voeten van Scherpen.

De thuisploeg deed zichzelf tekort en sneed zich in de tweede helft in de vingers door twee strafschoppen te veroorzaken. Na 55 minuten ging Schilder in de fout bij Henk Bos, waarna Glenn Bijl vanaf elf meter Koroglu kansloos liet. Tien minuten voor tijd was de sluitpost opnieuw kansloos bij een penalty van Bijl, nadat invaller Roi Momo Emmen-aanvaller Luciano Slagveer vloerde.

In de tussentijd was OFC twee keer dicht bij een aansluitingstreffer: een kopbal van Reclaoui eindigde op de lat en de ingevallen Mohamed Cheriff knalde van dichtbij hard naast. Zeven minuten voor tijd gunde Heerings jubilaris Rachid el Yaghmouri een invalbeurt. De dertigjarige aanvaller droeg voor de tweehonderdste keer het shirt van de Oostzaners. Als kers op de taart zorgde hij vrij snel daarna voor de eretreffer door een voorzet van Romano de Jonge binnen te koppen.

De 1-3 kwam te laat om nog iets uit te richten, waardoor het bekeravontuur ten einde is. Morgenochtend uitgebreide reacties van jubilaris Rachid el Yaghmouri en trainer Eric Heerings.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC