Home / Algemeen / OFC klaar voor start competitie ondanks bekernederlaag en wisselvallige voorbereiding

OFC klaar voor start competitie ondanks bekernederlaag en wisselvallige voorbereiding

OFC is er niet in geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. Op bezoek bij De Foresters ging het elftal van Imdat Ilguy met 2-0 onderuit. Door de nederlaag sluit OFC de bekerpoule af op een derde plaats, waar alleen de nummers een en twee door gaan. Swift, samen met groepswinnaar De Foresters, kan zich wel gaan opmaken voor de volgende ronde van de beker.

In Heiloo werd de wedstrijd tussen De Foresters en OFC vorige week woensdag (26 september) na 45 minuten gestaakt vanwege het noodweer. Met nog een hele helft voor de boeg wist OFC dat drie punten nodig waren om De Foresters achter zich te houden. Dat lukte niet en trainer Ilguy kijkt met een vervelend gevoel terug op de beker campagne. Ilguy: “Ik heb er toch wel een kater aan overgehouden. We moesten winnen om door te gaan en met 45 minuten te spelen verwacht je toch dat het team er scherp bovenop zitten. Maar de eerste tien minuten hebben we zitten slapen en krijg je meteen de 1-0 tegen.” Chris Poulinho zette de thuisploeg op voorsprong.

IMG_1532
OFC mist teveel kansen en loopt tegen een 2-0 nederlaag aan bij De Foresters

Ondanks de tegentreffer kreeg OFC genoeg kansen om de winst binnen te slepen. De ploeg uit Oostzaan wist de bal alleen niet in het netje te krijgen. “We kregen de bal er maar niet in. Als je zelf de kansen dan niet maakt, wordt het een moeilijke opgave. Ver in blessuretijd valt dan nog de 2-0, maar dat is alleen voor de statistieken, aldus Ilguy, die Giovanni Siem-A-Joe de twee treffer zag maken. De Foresters veroverde daardoor de eerste plek, terwijl Swift als nummer twee ook de volgende ronde haalde.

De uitschakeling in de beker is een domper voor Ilguy en zijn mannen. De trainer kijkt dan ook niet terug op een geslaagde voorbereiding. Ilguy: “Het was heel erg wisselvallig. Ik kan dan ook niet tevreden zijn met deze voorbereiding. Naast het feit dat we veel nieuwe spelers moesten inpassen, hadden we ook last van blessures. Ik heb nog geen één wedstrijd met dezelfde opstelling kunnen spelen. Ik denk dat ik voor het eerst moet concluderen dat een team van mij geen goede voorbereiding heeft gehad.”

Imdat Ilguy 2
Foto Hans van Dijk: Trainer Imdat Ilguy heeft vertrouwen in een goede competitiestart

Toch heeft Ilguy alle vertrouwen in een goede start van de competitie. “We gaan er gewoon voor zorgen dat we er klaar voor zijn”, aldus de trainer, die tot zijn genoegen spelers ziet terugkeren van een blessure. Ilguy: “De laatste tijd waren het vooral jonge jongens die speelden en nu komt er spelers met wat ervaring terug. Die zullen belangrijk zijn voor ons.” Daarnaast ken de ploeg nog genoeg kwaliteit en wil OFC dit jaar wel mee gaan doen om de bovenste plekken. Ilguy: “We willen dit seizoen promoveren en ook daar heb ik alle vertrouwen in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)