Home / Algemeen / OFC klimt naar tweede plaats na zege op EDO

OFC klimt naar tweede plaats na zege op EDO

Hoofdklasser OFC uit Oostzaan is dankzij een 4-0 zege in Haarlem tegen EDO naar de tweede plaats geklommen, mede door het puntverlies van De Dijk. Ondanks dat OFC bijna drie kwartier met een man minder speelde, kwam het geen moment in de problemen. Het was de vijfde zege op rij.

De laatste weken is de ploeg uit Oostzaan goed op dreef. Het spel wordt beter en nog veel belangrijker: er worden weer doelpunten gemaakt. Liet de ploeg van Imdat Ilguy aan het begin van het seizoen veel kansen op een doelpunt liggen, nu gaan ze er aan de lopende band in.

Tegen EDO was het na elf minuten al raak. Rachid El Yaghmouri zorgde vanaf elf meter voor de 0-1. Nog binnen het half uur leek het duel beslist toen Mike Brantjes na een actie van Romano de Jonge voor de 0-2 zorgde. OFC-verdediger Jordi Meester kreeg nog een rode kaart, maar ook met een man minder wisten de Oostzaners toch te scoren. Mohamed Cherif strafte een blunder in de defensie van EDO af en zorgde voor de 0-3 ruststand.

Nadat OFC al drie kwartier met een man minder had gespeeld, en het geen schade had opgelopen, moest ook EDO met tien man verder omdat Chesron Esseboom eveneens een rode kaart kreeg na het neerhalen van invaller Dave Hertog. OFC mocht tevens voor de tweede maal vanaf elf meter aanleggen. Dit keer was het clubtopscorer Romano de Jonge die scoorde (0-4). EDO eindigde de wedstrijd zelfs met negen man omdat Nicolas Yonis onder het oog van de grensrechter nog een elleboog uitdeelde.

Het was de vijfde zege voor OFC op rij. De laatste nederlaag dateert van 18 oktober tegen het nog steeds zonder puntverlies zijnde Westlandia.

Kijk op de klassenpagina voor alle uitslagen, de stand en het programma.