Home / Algemeen / OFC klimt naar tweede plaats na zege op Nieuwerkerk

OFC klimt naar tweede plaats na zege op Nieuwerkerk

In de hoofdklasse is OFC door de tweede overwinning op rij geklommen naar een gedeelde tweede plek. De ploeg van Imdat Ilguy won met 1-2 bij Nieuwerkerk. Een doelpunt vlak voor en eentje vlak na rust van Romano de Jonge zorgde er voor dat de punten mee naar Oostzaan gingen.

Met de van FC Volendam overgekomen Oscar Willfert in de basis, hij was eindelijk speelgerechtigd verklaard door de KNVB, maar zonder Marijn Sterk (hij viel in de warming-up geblesseerd uit met een knieblessure) boekte OFC wederom een magere overwinning. Volgens trainer Imdat Ilguy had de score veel hoger uit kunnen vallen. Ilguy: “De eerste helft was niet best van onze kant. Het was gewoon heel slap en we verloren bijna alle duels. We gaven ook te veel kansen weg.”

Voordat Nieuwerkerk op voorsprong kwam werd een zuiver doelpunt van OFC afgekeurd. Een actie van Frank Zinhagel op de achterlijn werd door Nigel Hardenberg ingeschoten. De scheidsrechter wilde het doelpunt al toekennen tot dat zijn assistent vlagde voor buitenspel. Ilguy: Dat was echter een zuiver doelpunt. De grensrechter twijfelde ook heel lang en na afloop vertelde de waarnemer me, die precies op dezelfde lijn stond, dat het ook een geldig doelpunt was.” Geen treffer dus voor OFC, maar niet veel later wel voor Nieuwerkerk. Mimoun Elkadi zorgde na 29 minuten voor de 1-0.

Foto VV Nieuwerkerk: Mimoun Elkadi zet Nieuwerkerk op voorsprong tegen OFC
Foto VV Nieuwerkerk: Mimoun Elkadi zet Nieuwerkerk op voorsprong tegen OFC

Op slag van rust werd het dan toch nog 1-1.  Nigel Hardenberg legde goed terug op de inkomende Romano de Jong die vervolgens voor de gelijkmaker zorgde. Twee minuten narust zorgde diezelfde De Jonge er voor dat OFC ook de leiding nam. Ilguy: “Daarna moeten we echt uitlopen naar vier of 5-1. We maken te vaak de verkeerde keuzes. Dat breekt ons in de slotfase nog bijna op. Het is dat keeper Danny Been zijn doel goe klein maakt anders kan Scholman ook nog scoren en spelen we gelijk.” Nieuwerkerk eindigde het duel nog met tien man omdat Liauw Soen-Tjoen zijn tweede gele kaart kreeg in de blessuretijd.

Aanstaande zondag speelt OFC thuis de kraker tegen De Dijk. Bekijk alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Foto’s Twitter VV Nieuwerkerk