OFC klimt naar vierde plaats na winst op OJC Rosmalen

OFC heeft opnieuw goede zaken gedaan door OJC Rosmalen opzij te zetten. Hoewel de Oostzaners aanvankelijk op achterstand kwamen, waren twee doelpunten in de tweede helft vlak achter elkaar genoeg voor de drie punten: 1-2. Dankzij de derde overwinning op rij bezet de ploeg van Eric Heerings nu de vierde plaats in de Derde Divisie zondag.

Vorige week domineerde OFC nog tegen Dongen, maar daar was vandaag weinig van te merken. De Oostzaners begonnen moeizaam aan de wedstrijd, waarin het tempo laag lag. Na dertien minuten profiteerde Kevin van Kempen dan ook namens OJC door vrijstaand een voorzet binnen te koppen. De 1-0 spoorde de bezoekers echter niet aan tot beter spel in de eerste helft. OJC koesterde de voorsprong en probeerde te voorkomen dat OFC het spel kon maken.

Een stevig betoog van trainer Heerings in de rust moest zijn ploeg aansporen iets meer van de tweede helft te maken. Na zo’n tien minuten viel dan ook de gelijkmaker. Jermano Lo-Fo-Sang schoot een vrije trap van een meter of twintig in een keer binnen. OFC had de smaak te pakken, want een paar minuten later kopte Tom Noordhoff de 1-2 binnen. Het spel van de Oostzaners werd beter, maar er kwam geen verandering meer op het scorebord.

Ondanks de drie punten was Heerings ontevreden met het vertoonde spel. “We waren niet aanwezig. We speelden niet goed, slap”, concludeerde hij. “We hadden juist aangegeven er volle bak op te gaan. Je maakt het jezelf zo veel te moeilijk en dat mag niet.” Toch gaf een blik op de ranglijst wel reden tot enig optimisme. “Wat dat betreft zijn dat drie goede punten”, beaamde Heerings, die zijn ploeg zag aansluiten bij de top van de ranglijst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.