Home / Algemeen / OFC komt ook tegen UDI’19 niet tot winst

OFC komt ook tegen UDI’19 niet tot winst

OFC heeft in de Derde Divisie zondag voor vierde keer op rij punten verspeeld. De formatie van trainer Imdat Ilgüy gaf in eigen huis tegen UDI’19/Beter Bed een 2-0 voorsprong uit handen. Sam Wassenberg scoorde namens de gasten twee keer: 2-2. De ploeg uit Oostzaan zakt daardoor naar de negende plaats.

Het aanwezige publiek werd vanaf de eerste minuut direct vermaakt. Beide ploegen speelden met de intentie om een goal te maken. Daardoor golfde het spel voor rust op en neer. De gasten kregen via Anwar Tuithof de eerste mogelijkheid van de middag. De buitenspeler van UDI’19 stoomde aan de rechterkant op en leverde vervolgens een piekfijne voorzet af. OFC-doelman Atan Koroglu kon de bal maar net op tijd weg tikken en een achterstand voorkomen.

Kort daarna nam Romano de Jonge de bal op fraaie wijze aan. De 24-jarige middenvelder van OFC plukte het leer uit de lucht, maar kwam vervolgens kracht tekort om hard in te schieten. Het publiek hoefde echter niet lang te wachten op een treffer.

Foto Rob Beense | Nick Kramer scoort in twee instanties vanaf elf meter
Foto Rob Beense | Nick Kramer scoort in twee instanties vanaf elf meter

Hassan Aanzi kreeg na veertien minuten de vrije doortocht en schoot vanaf een meter of twintig via de binnenkant van de paal raak. Precies veertien minuten later verscheen ook de 2-0 op het scorebord. Nick Kramer werkte een penalty in twee keer achter de doelman. Kramer verkreeg de strafschop nadat Aanzi ondersteboven werd gelopen door UDI’19-speler Lars van Geelkerken in het strafschopgebied.

De gasten liet ondanks de 2-0 niet het hoofd hangen en kwamen nog voor de rust terug in de wedstrijd. Spits Sam Wassenberg was het eindstation na een vlotte uitbraak van UDI’19: 2-1. “Na de 2-0 hadden we moeten doordrukken”, vond OFC-trainer Ilgüy, die tevreden was over het spel in de eerste helft. “Ik vond ons goed spelen, maar na de  2-0 werden we wel te nonchalant. Daardoor kon UDI’19 terugkomen tot 2-2.”

20161106-ofc-udi19-foto-rob-beense-2

In de rust wisselde Ilgüy Bilal el Yacoubi (liesblessure) noodgedwongen voor Yousef el Baouchi, maar echt veel effect had dat niet. Mike Derlagen kreeg daar weinig meer van mee. De verdediger verliet na 56 minuten met een knieblessure het veld. “Of zij volgende week weer kunnen spelen, weet ik niet. Ik hoop in elk geval morgen meer duidelijk te hebben over de knieblessure van Derlagen”, aldus Ilguy.

Zonder Derlagen, maar met Aziz Stitou in de ploeg kwamen de gasten vervolgens snel terug tot 2-2. Wassenberg was wederom trefzeker. Daarna onderscheidde beide doelmannen zich met enkele fraaie reddingen. Zo werd een kopbal van OFC’er De Jonge van de lijn gehaald en haalde keeper Koroglu van OFC een inzet uit de korte hoek.

Daarnaast eindigden verschillende pogingen naast of over, waarbij vooral de formatie uit Oostzaan het meest ongelukkig was in de afronding. “In de tweede helft vergaten we te voetballen en was te zien dat mijn ploeg vertrouwen mist”, concludeerde Ilgüy, die met zijn team vorige week met 1-1 gelijk speelde tegen De Graafschap. “Het zit momenteel tegen, maar we hebben kwaliteit genoeg. Ik hoop dan ook dat we mee kunnen gaan doen in de tweede periode.”

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de zondag Derde Divisie.

Foto’s Rob Beense

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC