OFC krijgt te weinig met 3-3 bij JOS Watergraafsmeer

In de zondag hoofdklasse A hebben JOS Watergraafsmeer en OFC 3-3 gespeelde. JOS verspeelde een 2-0 en 3-1 voorsprong, maar OFC had uiteindelijk het meeste recht op de zege. En dat ondanks dat de gelijkmaker pas twee minuten voor tijd viel.

Het was in de eerste minuten van de wedstrijd OFC dat de klok sloeg. Het zette veel druk op het doel van JOS Watergraafsmeer, maar de verdediging van JOS kon zich daar makkelijk onderuit voetballen, al gebeurde dat met het te veel hanteren van de lange bal die niet altijd aan kwamen. Toch bleek JOS Watergraafsmeer aanvallend gevaarlijker dan OFC. Het was eerst Ian Refos die vanaf een meter of zestien rakelings langs het doel van OFC schoot.

1-0 Lokken

In de 28e minuut kwam JOS Watergraafsmeer door een kopbal van Patrick Lokken op 1-0 door zwak ingrijpen in de verdediging van OFC kon hij de bal in de lange hoek prikken. Nog geen twee minuten later was Thierry van der Kooye succesvol en hij maakte gebruik van weifelend ingrijpen van keeper Pires. Van der Kooije omspeelde handig de OFC keeper en bracht JOS Watergraafsmeer op een riante 2-0 voorsprong. Gezien het spel was dat onverdiend want OFC was de betere ploeg. Tot aan het rustsignaal bleef de stand ongewijzigd. OFC kon alleen maar wat schoten van afstand produceren en daar had keeper Mitchel Dijkstra goed het oog op.

Na rust nam trainer Ilguy van OFC maatregelen door wat wissels toe te passen, want echt tevreden kon hij over het spel van zijn ploeg niet zijn. Het had meteen resultaat want Marouane Bensabouh die met een geplaatst schoot in 53 minuut zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht. Het hing in de lucht dat JOS Watergraafsmeer het moeilijk zou krijgen want OFC gaf vol gas om deze wedstrijd niet te verliezen. Alleen dacht Maurice Renger daar anders over want vijf minuten later bracht hij de stand op 3-1 hij schoot eerst met links op doel maar zag zijn schot nog geblokt worden en daarna ronde hij knap af met rechts.

Het zag er naar uit dat JOS Watergraafsmeer zich toch nog een overwinning ging verschaffen. Alleen zette OFC er nog een tandje bij. Pius Ikedia bekroonde een prachtige individuele actie met een treffer (3-2) en bracht de spanning terug.

Mehanovic

Het ‘billenknijpen’ voor de thuisploeg kon begingen wat de aanvalsgolven bleven komen op het doel van keeper Michel Dijkstra. Eerst belandde de bal nog op de paal maar in de 88 minuut was het invaller Rachid El Yaghmouri, met een geweldig schot van buiten het strafschopgebied de bal in de kruising schoot.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.