Home / Algemeen / OFC krijgt vlak voor tijd de deksel op haar neus

OFC krijgt vlak voor tijd de deksel op haar neus

Hoofdklasser OFC heeft in Bussum tegen SDO dure punten laten liggen. De ploeg van Imdat Ilguy verspeelde in de slotfase een 1-0 voorsprong en zo kon koploper Westlandia de voorspong vergroten tot tien punten.

De ploeg uit Oostzaan kende een droomstart door al na vijf minuten op voorsprong te komen door Willem Scheerens. OFC was de betere ploeg in de eerste helft, alleen verzuimde het de voorsprong verder uit te breiden. “We hadden zeker 3-0 voor moeten staan bij de rust”, zegt Ilguy daarover. “Een aantal keer stonden we twee-tegen-één, maar kozen we voor eigen succes. Als we hadden afgespeeld naar een teamgenoot, konden we zo binnenschuiven, maar dat lieten we na.”

SDO - OFC Willem Scheerens

Daarmee hield OFC de thuisploeg in leven. “Ik zei ook in de rust tegen de spelers dat SDO er nog in geloofde en we daar op moesten blijven letten. Dat zag je terug in de tweede helft. SDO koos voor de lange bal, speelde op een gegeven moment met vier spitsen en deed er een schepje bovenop. Wij hebben in de tweede helft helemaal niets laten zien.”

Hoe dat komt, durft de oefenmeester niet te zeggen. “Dat ga ik morgen ook aan de spelers vragen. Er was veel chaos, paniek en we gingen mee in het spelletje van SDO. Opeens speelden wij ook op de lange bal en dat hoort niet bij ons. Waar dat aan ligt? Ik weet het niet, ik denk dat de spelers bang waren om fouten te maken.”

SDO - OFC

Twee minuten voor tijd had Nigel Hardenberg de beslissing op zijn schoen, maar de aanvaller van OFC kon de bal niet goed genoeg controleren. In de tegenstoot was SDO wel trefzeker met een late gelijkmaker via Micha Fokker. “Dat is heel erg zuur. Op basis van de tweede helft is het misschien een terecht punt voor SDO, maar wij hadden natuurlijk ruimer afstand moeten nemen.”

Door het gelijke spel is de ploeg van Imdat Ilguy de tweede plaats kwijt aan DHC. De achterstand op koploper Westlandia bedraagt inmiddels tien punten voor de huidige nummer drie. Daarnaast heeft OFC in de strijd om de tweede periode nog slechts één punt voorsprong op achtervolger ADO ’20.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Foto’s: SDO

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC