OFC kroont zich als eerste van de regio tot kampioen

OFC heeft zich vier wedstrijden voor het einde tot kampioen gekroond in de zaterdag vierde klasse A. Op bezoek bij de enige concurrent Alcmaria Victrix was een overtuigende 0-6 overwinning genoeg om niet meer achterhaald te kunnen worden. De ploeg van Michel Vogelaar is daarmee de eerste club uit de regio die kampioen is geworden.

De ploeg uit Oostzaan begon meteen erg scherp aan de wedstrijd. In de eerste minuut kreeg het via Remko Beerens al een goede kans. De spits kopte een vrije trap van aanvoerder Brian Coolen echter naast. Tien minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Een vrije trap van opnieuw Coolen belandde voor de voeten van Cédric Tijmes, die onberispelijk raak schoot.

OFC Kampioen1

OFC drukte door en twaalf minuten na de goal van Tijmes verdubbelde het de score met behulp van Alcmaria Victrix-verdediger Jasper Distel. Hij liet doelman Rob Mooy kansloos door een voorzet van Tijmes keihard in eigen doel te schieten. De 0-2 was nog niet gevierd of de 0-3 stond al op het scorebord. Mark Vogel liet met een schitterende actie een aantal verdedigers zijn hielen zien en schoot laag in de hoek binnen.

OFC Kampioen4

De formatie van Vogelaar vond het na de treffer van Vogel wel even goed en nam wat gas terug. Het controleerde de wedstrijd en kwam slechts één keer in de problemen. Mike Stoop schoot na een goede pass van Joost Hattink echter over, waardoor Alcmaria Victrix in de eerste helft de spanning niet terug in de wedstrijd kon brengen en OFC kon gaan rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong.

Na de rust kwam OFC weer gretig uit de kleedkamer en ging het op zoek naar meer treffers. Ruim een kwartier naar rust maakte Remko Beerens er 0-4 van. Hij schoof een terug gelegde bal van Donner netjes binnen. Nadat Tim Kuiper nog een goede kans op 0-5 had gemist, was het Donner die wel wist te scoren. Na slecht uitverdedigen van de thuisploeg kon de invaller eenvoudig binnen tikken.

OFC Kampioen16

Jordi Zijlmans had even later een prachtige goal in gedachten maar hij had pech dat zijn afstandsschot op de lat belandde. Victrix-aanvoerder Rick Kout kreeg nog twee goede kansen op de eretreffer voor de thuisploeg. Hij raakte in kansrijke positie echter de bal verkeerd en zijn vrije trap trof even later de paal. Het slotakkoord was vijf minuten voor tijd voor Kuiper. De aanvaller zette goed door, omspeelde de keeper en kon het daarna makkelijk afmaken.

OFC is door de overwinning ongeslagen kampioen geworden. Het speelde in het hele seizoen slechts twee keer gelijk en het wist de overige twintig duels allemaal te winnen. Met nog vier wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op achtervolger Alcmaria Victrix maar liefst zeventien punten. Voor de nieuwe trainer Wessel Colijn (nu HBOK) is het de taak om dit team klaar te stomen voor de derde klasse.

Beelden van de wedstrijd en het feest na afloop zullen maandag te zien zijn in De Terugblik.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse A.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)