Home / Algemeen / OFC laat het zelf liggen en verliest van Hollandia

OFC laat het zelf liggen en verliest van Hollandia

OFC heeft in de Hoofdklasse een kostbare nederlaag geleden tegen Hollandia. De ploeg van Martin de Groot kreeg zelf genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar liet dit na. Drie minuten voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd voor Hollandia, dat met 0-1 won. De Groot: “Als je ze zelf niet maakt, dan valt het doelpunt aan de andere kant.”

In Oostzaan begon OFC goed, maar verzuimde zich te belonen met een openingsdoelpunt. De Groot: “We kregen in het begin al drie of vier opgelegde kansen, maar we hebben het nagelaten die af te maken. Daar hebben we het deze wedstrijd laten liggen. We creëren meer kansen dan de tegenstander, maar maken geen doelpunten. Ook na rust kregen we nog kansen, maar we kwamen niet tot scoren.”

OFC - Hollandia

Drie minuten voor tijd kregen de Oostzaners de deksel op de neus. Na een aantal fouten in de verdediging wist Bart Spil te profiteren en Hollandia op 0-1 voorsprong te zetten. Daar bleef het ook bij. OFC-trainer Martin de Groot was na afloop teleurgesteld. “Hollandia was de onterechte winnaar. Ze speelden heel verdedigend en verdiende de drie punten niet. Maar dat hebben wij aan onszelf te danken.”

OFC - Hollandia

OFC had een kans om in te lopen op de concurrenten die gelijkspeelden of verloren. De Groot: “Iedereen heeft het altijd over concurrenten, maar we spelen moeizaam gelijk tegen Westlandia en verliezen van Hollandia. Misschien zijn we niet eens zo goed. We zullen er keihard voor moeten blijven werken. Vandaag was het matig. We waren flets, het middenveld stond niet goed en we hebben het nagelaten om onze kansen af te maken.”

Foto’s Wim Poelstra

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC