OFC laat zich in slotfase verrassen door OSS’20

In het linkerrijtje van de Derde Divisie zondag heeft OFC dure punten laten liggen. De ploeg van Eric Heerings verzuimde tegen OSS’20 het verschil te maken en moest door twee late treffers van de bezoekers een 2-4 nederlaag incasseren. Daardoor zakten de Oostzaners naar de achtste plek.

Deze wedstrijd had OFC moeten winnen, wist ook Heerings. Niet alleen op basis van het aantal kansen, ook gezien de stand op de ranglijst. De verschillen in het linkerrijtje zijn klein en bij winst zou OFC goed in het spoor van koploper Jong Volendam blijven. Die achterstand is nu opgelopen tot zes punten. “Dit was een weekend waar een hoop in kon gebeuren. Maar wij hebben niet gespeeld zoals het zou moeten. Ik ben er nog ziek van.”

Na een halfuur keken de Oostzaners tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Jos Pelzer. Nog voor de rust trok Deniz Aslan de stand gelijk. De middenvelder was wekenlang uit de roulatie met een gebroken pols en kon door een speciale brace eerder dan verwacht zijn rentree maken. Daar was Heerings blij mee, aangezien de oefenmeester elke week behoorlijk moet puzzelen vanwege veel blessuregevallen. “Hij, en ook Alje Wiltenburg (licht geblesseerd), brengt toch evenwicht in het team.”

De 1-1 stand leek ook de rust te halen, totdat opnieuw een persoonlijke fout op slag van rust de 1-2 van Ferdy van den Berg inleidde. Het lukte de thuisploeg na de hervatting om ook deze achterstand recht te trekken. Met zijn elfde competitietreffer van dit seizoen tekende Reda Kharchouch voor de 2-2. Even later dacht OFC zelfs aan de leiding te komen, alleen werd een kopgoal van Mo Cherif afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel.

Vervolgens kreeg OFC kans op kans om alsnog die 3-2 te maken. De paal en de doelman stonden deze meerdere keren in de weg. Aan de andere kant viel de 2-3 wel. Vijf minuten voor tijd mocht Teun van Grunsven uit een hoekschop ongedekt raak koppen. Om nog iets te forceren, besloot Heerings extra aanvallend te spelen. Dat zorgde ervoor dat de ruimtes achterin groot werden en daar wist Rob van Sonsbeek wel raad mee. Hij bepaalde de eindstand op 2-4, waardoor OSS’20 op de ranglijst over OFC heen klom.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Marcel de Kler