OFC laat zich na rust aftroeven door Almere City

Ruim vijftig minuten wist OFC zich kranig te verweren tegen Almere City, maar het lukte de derdedivisionist niet om in de eerste oefenwedstrijd te verrassen tegen de Jupiler League-club. Op eigen veld verloor de ploeg van Yuri Rose met 1-4 van het Almere City van Jack de Gier (oud-trainer van Blauw Wit en OSV).

Over de hele wedstrijd gezien vond Rose de uitslag geflatteerd. Persoonlijke fouten in de verdediging werden de Oostzaners fataal. In een gelijkopgaande eerste helft kreeg de thuisploeg zelfs de beste kans. Na een combinatie met Adnan Barakat volleerde Martijn Tjon-A-Njoek, overgekomen van Rijnsburgse Boys, de bal rakelings over de lat.

Ook in de eerste tien minuten na rust kon OFC nog aardig mee. Totdat Derrin Wijdenbosch met een te korte terugspeelbal in de fout ging en Achille Vaarnold hier optimaal van kon profiteren: 0-1. Het antwoord van de thuisploeg volgde binnen twee minuten met een treffer van Hassan Aanzi, na een prachtige steekbal van Rachid el Yaghmouri, maar ondanks de gelijkmaker zat OFC niet meer in de wedstrijd.

Nadat Faris Hammouti halverwege de tweede helft keihard de 1-2 tegen de touwen joeg, uit een voorzet van Soufyan Ahannach, kreeg Almere City kans op kans om verder uit te lopen. OFC was niet meer bij machte om de snelheid van de Almeerse aanvallers tegen te houden. Met twee treffers bepaalde Khalid Tadmine in de slotfase de eindstand op 1-4.

“De eerste helft ging vrij aardig, werden de afspraken nagekomen, maar in de tweede helft konden wij het niet meer opbrengen om compact te blijven staan”, oordeelde Rose. “Ik heb voor de wedstrijd aangegeven dat ik altijd compact wil verdedigen, of dat nou op onze helft of die van de tegenstander is. Dat gebeurde na de rust niet meer. Dat ligt aan een stukje begrip, gogme, maar ook bereidheid. Daar moeten we tijdens de voorbereiding nog aan werken.”