Home / Algemeen / OFC loopt nacompetitie mis na nederlaag bij HBS

OFC loopt nacompetitie mis na nederlaag bij HBS

In de Derde divisie is OFC het zicht op de nacompetitie kwijtgeraakt. De Oostzaners gingen op bezoek bij HBS met 3-1 onderuit en zakken daarmee naar de zesde plaats. Het seizoen gaat op die manier als een nachtkaars uit.

Tegen HBS zag trainer Yuri Rose zijn elftal goed beginnen, met volledige controle over de wedstrijd. Toch had OFC het onheil aan zichzelf te danken. Na ruim een kwartier spelen kwam HBS met een diepe bal voor de eerste keer voor het doel van keeper Atam Koroglu. Koroglu kwam uit, maar in plaats van de bal te pakken liep hij zijn eigen verdediger omver. Zodoende was het een koud kunstje voor Santi Hulst om de bal binnen te tikken.

In de tweede helft probeerde OFC meer druk te zetten door met drie verdedigers te gaan spelen. Toch wisten de Oostzaners te weinig kansen te creëren voor de broodnodige gelijkmaker. Ook vond Rose de arbitrage niet op zijn hand: middenvelder Romano de Jonge brak door in het strafschopgebied van HBS, waarbij hij door een Haagse verdediger onderuit werd gehaald. Toch kreeg OFC geen strafschop, tot onvrede van Rose. “Duidelijker krijg je ze niet.”

In een ultieme poging de achterstand weg te poetsen, gooide OFC alles op de aanval. Helaas voor de Oostzaners leidde dit slechts tot weer een spaarzame doelpoging van HBS, waarbij Gino Mulder bij de tweede paal binnen kopte. Vlak daarna gloorde er hoop voor OFC. De Jonge kopte op soortgelijke wijze de aansluitingstreffer binnen. Maar vlak voor eind besliste Ruben Schaken de wedstrijd na een counter van HBS: 3-1.

Door de nederlaag van vandaag loopt OFC, met nog twee wedstrijden te spelen, definitief de nacompetitie mis. “Dit is de rode draad van het seizoen,” aldus OFC-trainer Yuri Rose, doelend op de problemen die zijn ploeg telkens weer heeft met laaggeklasseerde tegenstanders. “Ik ben er goed ziek van,” baalt Rose. “Enorm zuur, deze hadden we moeten winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC