OFC loopt promotie mis tegen BVV ’31

Het zaterdagelftal van OFC speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. Tegen derdeklasser BVV ’31 was winst noodzakelijk, maar werd met 0-2 verloren van de ploeg van oud-prof en tevens doelpuntenmaker Kenneth Perez.

BVV ‘31 begon sterk aan het duel in Oostzaan en zette OFC vanaf het beginsignaal direct onder druk gezet. Dat resulteerde in de tweede minuut al in een goede mogelijkheid voor Arjen Horst. Zijn inzet werd gepareerd door de doelman van OFC.
 Bij OFC werd vaak de lange bal van achteruit gehanteerd, maar werd de spits aan banden gelegd. In de tiende minuut kreeg BVV opnieuw een kans om de score te openen. Een harde voorzet van Dennis van der Horst eindigde echter tegen de buitenkant van de paal.

Het duel bleef spannend, zonder hoogstaand voetbal op te leveren. BVV verviel bij fases soms in knullig balverlies in de opbouw, OFC wist daar nauwelijks van te profiteren.
Zo bleven beide ploegen steken op een brilstand bij de rust. In de tweede helft nam de spanning toe. Voorlopig was BVV ’31 zeker van (lijfsbehoud in) de derde klasse met een gelijkspel. Oud-Ajacied Kenneth Perez liet zich na een uur spelen zien, maar zijn inzet werd nog geblokt door een OFC-verdediger. De thuisploeg bleef op twee gedachten hinken – tegenhouden of op zoek gaan naar de voorsprong – en dat brak OFC uiteindelijk op.

OFC - BVV '31

In de 80ste minuut opende BVV ’31 de score nadat Jelmer Kos uit een voorzet van Jim Schiks de bevrijdende 0-1 binnen kopte. Hierna werd het duel open aan beide kanten. OFC moest nu wel komen en verschafte de tegenstander ruimte achter hun verdediging. Dat resulteerde voor de gasten uiteindelijk in de verdiende 0-2. Kenneth Perez passeerde zijn man en hij reageerde meteen in de rebound nadat zijn schot eerst nog door de binnenkant van de paal uit het doel werd gehouden.

OFC probeerde in de laatste vijf minuten het tij nog te keren, maar BVV ’31 hield stand in Oostzaan. Door de 0-2 nederlaag in de nacompetitie blijft OFC een vierdeklasser en BVV ’31 een derdeklasser.