OFC maakt geen fout bij Westlandia

OFC blijft in het spoor van de top-4 van de Derde Divisie. De ploeg van Yuri Rose won met 0-2 op bezoek bij Westlandia, door doelpunten van Adnan Barakat en Martijn Tjon-A-Njoek.

Vooral de treffer van Barakat mocht er zijn. De middenvelder plaatste na een halfuur spelen een vrije trap over de muur in de korte hoek en verschalkte daarmee doelman Edgar Leerdam: 0-1. Vlak daarna bracht de sluitpost wel redding op een kopbal van de vrijstaande Tjon-A-Njoek, anders had OFC het duel vroegtijdig beslist. Westlandia liet in de eerste helft bar weinig zien en OFC-doelman Blake Horton, die Atam Koroglu onder de lat verving, had een vrij rustige middag in Naaldwijk.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de gasten. Een schuiver van Romano de Jonge werd echter gekeerd door Leerdam, die in de wedstrijd in Oostzaan als doelman een penalty benutte en daarmee zijn ploeg naar een punt schoot. Pas na die kans voor De Jonge kroop Westlandia uit haar schulp en kreeg het een paar aardige mogelijkheden. Patrick Batist mikte van een afstandje naast, in een scrimmage voor het doel werd de bal nog net op tijd weggewerkt en Adnan Bajic schoot uit de draai over.

Omdat Westlandia naar voren probeerde te drukken in de jacht op de gelijkmaker, kwam er extra ruimte vrij voor OFC. Daar maakte Tjon-A-Njoek goed gebruik van. In een tegenaanval bekroonde hij een lange rush met de beslissende 0-2. Daardoor behouden de Oostzaners hun vijfde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Archieffoto: Peter Seijmour | Martijn Tjon-A-Njoek