Foto Martin van Zurk

OFC maakt korte metten met JOS

In de zondag hoofdklasse heeft OFC zonder problemen met 3-0 weten te winnen bij JOS Watergraafsmeer. Na een 0-0 ruststand scoorde Romano de Jonge na de hervatting twee keer. OFC klimt door de zege naar de derde plaats. JOS zakt naar de achtste plaats.

Een wedstrijd die begon met een minuut stilte op verzoek van scheidsrechter Benali in verband met de aanslagen in Parijs kende na een kwartier spelen pas de eerste echte grote kans. Een vrije trap van Alex de Bruijne, op de rand van de zestienmeter, werd door OFC-doelman Danny Been op mooie wijze uit zijn doel getikt. Aan de andere kant moest keeper Colby Harmon reddend optreden op een pegel van Mohamed Cherif.

Foto Martin van Zurk: Danny Been redt stijlvol op de inzet van Alex de Bruijne

OFC was beter dan de thuis ploeg, maar verzaakte voor rust het verschil te maken. Frank Zinhagel raakte de paal en Pius Ikedia en Romano de Jonge hielpen, van dichtbij, grote kansen om zeep. Aan de andere kant kon Ian Refos doelman Been niet verschalken.

In de tweede helft, met een stuk minder wind dan in het eerste bedrijf, werd OFC steeds sterker. Na vijf minuten was er al de eerste kans voor Rachid el Yaghmouri en na twaalf minuten lag de bal er dan eindelijk in. Na een goede actie van Cherif was het De Jonge die prachtig uithaalde en zijn inzet in de verre hoek zag binnen zeilen (0-1).

Foto Martin van Zurk: Tom de Lange (r) is Marouane Bensabouh te snel af

Na weer een grote kans voor Yaghmouri was het uiteindelijk te danken aan doelman Harmon dat OFC op 0-2 kwam. Een wel heel makkelijk gegeven vrije trap werd door Marouane Bensabouh ingeschoten. Harmon leek de bal te vangen, maar liet hem vervolgens los (0-2). Er ontstond nog wel enige ophef omdat het de vraag was of de bal doellijn gepasseerd was. Assistent scheidsrechter Te Lindert zag de bal echter over de lijn. Sander Middelbeek: “Of hij er nou wel of niet over was maakt me niet uit. Colby had die bal gewoon vast moeten houden. Cruciaal was het trouwens niet in de wedstrijd want OFC was gewoon duidelijk de betere.”

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken in duel met Mike Brantjes

Met nog zo’n 25 minuten te gaan was het duel gespeeld. Toen Damasco Cherif neerhaalde in het strafschipgebied en De Jonge, vanaf elf meter, zijn tweede van de middag kon maken was de wedstrijd gespeeld (0-3). Ikedia, Carlos Groen en Doganay Dog hadden de score nog hoger kunnen doen uitvallen, maar dat bleef JOS bespaard deze middag.

Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week. Voor alle uitslagen, de stand en het programma kunt u terecht op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.