OFC, na winnen periode, nog twee wedstrijden verwijderd van Topklasse

Hoofdklasser OFC heeft dankzij een 2-1 zege op De Meern de tweede periode veroverd. De ploeg uit Oostzaan was na een kwartier al zeker de periodetitel omdat DHC niet verder kwam dan 1-1 tegen Leonidas.

Door de invoering van de Tweede Divisie zijn er via de nacompetitie maar liefst vijf plaatsen in de Topklasse te verdienen. OFC is dus nog maar een dubbele ontmoeting met de derde periodewinnaar van de Hoofdklasse C verwijderd van promotie.

Toen het resultaat van DHC bekend werd stond OFC trouwens al met 2-0 voor door doelpunten van Rachid el Yaghmouri in de twaalfde minuut en vier minuten later zorgde Jesse Kuiper voor de 2-0. Kuiper had na acht minuten Pius Ikedia vervangen, die met een liesblessure naar de kant moest.

Foto Peter Seijmour: Jesse Kuiper (l) moest na acht minuten al Ikedia vervangen

Beter werd het daarna niet meer. OFC leek het wel te geloven en de prijs was tenslotte al binnen ongeacht het eindresultaat van de wedstrijd. Dave Hertog gleed een voorzet van Oscar Wilffert net naast en doelman Danny Been moest ingrijpen toen Gokhan Yassar ineens voor zijn neus stond na een vrije trap van Dion Gerritsen. Vlak voor rust keerde Mike van Houten op spectaculaire wijze nog een inzet van Hertog.

Na rust geloofde iedereen het wel, al maakte de aansluitingstreffer van Yassar in de 55ste minuut (met het hoofd op aangeven van Erwin van der Klis) het nog wel even spannend. Die was echter snel weg toen Van der Klis na een pittige overtreding op Romano de Jonge met zijn tweede gele kaart van het veld moest. OFC verzuimde vervolgens om ruimer afstand te nemen. Frank Zinhagel, Yaghmouri en Kuiper kregen de bal niet meer langs Van Houten.

Foto Peter Seijmour: Frank ZInhgale verliest het luchtduel van doelman Mike van Houten
Foto Peter Seijmour: Frank Zinhagel verliest het luchtduel van doelman Mike van Houten

Lang zal daar echter niet om getreurd worden want de prijs die de club zo graag wilde is binnen. Met champagne werd het veroveren van de tweede periodetitel gevierd. Aanvoerder Mike Brantjes: “Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten, die was namelijk niet best. Het resultaat is het enige dat telt. We hebben ons als doel gesteld om te promoveren en daar zijn we nu heel dicht bij. Twee wedstrijden. Meer is het niet.”

Foto Peter Seijmour: Doelman Danny Been viert het winnen van de periodetitel

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.