OFC naar derde klasse ten koste van Hoofddorp

Op het terrein van HBC in Heemstede stonden twee ploegen klaar voor een plek in de derde klasse zaterdag. Zowel OFC als Hoofddorp had de eerste twee horden genomen en moesten onderling beslissen wie het promotieticket pakte. Na negentig minuten voetbal stond er 5-1 op het scorebord, waardoor ’thuisploeg’ OFC promotie maakt.

Bij de start van de wedstrijd waren er een paar kansjes voor Hoofddorp. Na 14 minuten kwam de thuisploeg (OFC) op voorsprong. Een schot verdween achter de Hoofddorpse goalie Donovan Partosoebroto. De wedstrijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten waarna het spel op en neer golfde. Beide ploegen kregen kansjes. Zo zorgde Mitch Meulenbroek van Hoofddorp voor dreigende situaties bij het doel van OFC. Ook nam OFC-speler Nick Beerens het Hoofddorpse doel onder vuur maar de keeper keerde zijn inzet. Wel bleef Hoofddorp dreigend met de behendige buitenspelers. Op slag van rust was er een uitgespeelde aanval via de rechterkant. Voor de bezoekers wist Davy de Bruijn de bal bij de tweede paal eenvoudig binnen te tikken.Na de pauze stond niet lang de 1-1 op het bord. Vijf minuten onderweg toen OFC 2-1 voorsprong kwam. Rouchan Khairi kon eenvoudig binnen werken. Hoofddorp probeerde de gelijkmaker te forceren en ging op zoek naar een doelpunt. De achterhoede van OFC, onder aanvoering van de aanwezige doelman Tim Elmers, hield stand. Met minder dan twintig minuten te spelen maakte de ploeg uit Oostzaan de 3-1. Een goed uitgespeelde actie waardoor Khairi zijn tweede treffer wist te prikken. In de slotfase maakte ook Giovanni de la Vega zijn tweede treffer. Diep in de blessuretijd liep de ‘thuisploeg’ nog uit naar een 5-1 stand. De laatste treffer kwam op naam van Quinten Lindenbergh  Daarna floot de goed leidende arbiter Andy Wolff voor het eind van de wedstrijd. OFC promoveert naar de derde klasse, terwijl Hoofddorp ook volgend seizoen actief is in de vierde klasse.OFC-trainer Jan de Haze is na de wedstrijd zeer blij met de promotie. “Dit hebben de jongens zo verdiend. De ploeg kan erg goed voetballen, dat lieten we het gehele seizoen ook zien. Vandaag hadden we het even lastig.” Vooral met de 1-1 tussenstand hadden de Oostzaners het lastig. Uit de competitie van OFC zijn zaterdag alle ploegen gepromoveerd. Want ook SDOB en Fortuna Wormerveer wonnen de finale van de nacompetitie. Volgend seizoen komen ze elkaar waarschijnlijk weer tegen.  “Ik kijk uit naar de derde klasse, we gaan spelen tegen mooie tegenstanders. Er wachten veel mooie wedstrijden”, besloot De Haze. De oefenmeester had ook nog een nat pak gekregen, nadat meerdere spelers bidons vol water over de trainer hadden gegooid.

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd.