OFC neemt slechts een punt mee uit Limburg

Sinterklaas was vroeg in Echt. Door twee persoonlijke fouten gaf OFC een voorsprong uit handen en mocht de derdedivisionist nog blij zijn dat er een punt meegenomen kon worden uit Limburg. Lars Weistra stelde vlak voor tijd het gelijkspel veilig.

OFC stond onder leiding van assistent-trainer Thijs Sluijter, die de zieke Yuri Rose verving. Veel maakte dat overigens niet uit. “Op donderdag staat vaak negentig procent vast en twijfelen over één of twee posities. Dat was deze week ook zo. Yuri belde mij vanochtend op om te zeggen dat hij ziek thuis zat, dus ik wist ervan. Maar het is niet dat ik opeens heel anders ga spelen hoor. Het was wel weer leuk om even hoofdtrainer te mogen zijn, ondanks dat we twee punten hebben laten liggen.”

Halverwege was er niet heel veel aan de hand voor de Oostzaners. Nadat de wedstrijd een halfuur gestaakt was door een beenbreuk van een EVV’er kwam OFC op een 0-1 voorsprong door een benutte strafschop van Tom Noordhoff. EVV was nauwelijks gevaarlijk geweest – doelman Atam Koroglu hoefde slechts twee keer handelend op te treden – totdat een afstandsschot verkeerd werd ingeschat en Paul Schroders in de rebound profiteerde.

Na een uur spelen moest EVV verder met tien man omdat Rick Geenen wegens natrappen zijn tweede gele kaart had ontvangen. Een tweede persoonlijke fout bij OFC zorgde ervoor dat de thuisploeg ondanks het ondertal aan de leiding kon komen. Rick Polman onderschepte een kwartier voor tijd een te korte terugspeelbal voor de 2-1.

“We geven de wedstrijd uit handen door twee persoonlijke fouten”, zag Sluijter. “Vooral omdat we daarvoor echt goed gevoetbald hebben tegen een moeilijke tegenstander. Zoiets is dan vervelend. Sinterklaas was voor ons iets te vroeg.” Gelukkig zorgde Lars Weistra in de 84ste minuut alsnog voor de gelijkmaker. Zijn schot uit een voorzet van Noordhoff werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound kopte hij alsnog raak: 2-2.

OFC blijft door het gelijkspel op de vijfde plaats staan, één punt achter nummer vier EVV en elf achter koploper UNA. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto Rob Beense | Doelpuntenmaker Lars Weistra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC