OFC ook tegen laagvlieger Quick’20 in slotfase ten onder

Opnieuw heeft OFC een goed resultaat in de slotminuten weggegeven. Wist vorige week tegenstander EVV nog net gelijk te maken, vandaag was het Quick’20 dat diep in de blessuretijd de Oostzaners alsnog in rouw dompelde: 2-3. De ploeg van Eric Heerings ziet de top in de Derde Divisie zo nog wat verder uitlopen.

“Klote,” zo omschreef Heerings de nasmaak van deze wedstrijd. De bezoekers uit Oldenzaal kwamen naar Oostzaan met de op een na laatste plaats in handen, maar daar was op het veld niets van te merken. “Het verbaast me dat ze zo laag staan. Ze kunnen goed voetballen, maar wij geven zo ook de mogelijkheid om goed te voetballen,” aldus Heerings. “Wij moeten gewoon winnen van de nummer voorlaatst.”

De trainer zag tot zijn verbijstering zijn ploeg echter al binnen een kwartier met 0-2 achter staan. Eerst verdween na twaalf minuten een corner van Quick via een Oostzaner in het doel. Slechts een paar minuten later schoot Frank Eulderink van een afstand van zo’n 25 meter in de kruising voor de 0-2. “Dan loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan,” verzuchtte Heerings.

OFC begon aanvallend meer druk te zetten. Na ruim een halfuur spelen leidde dit dan ook tot de aansluitingstreffer van Reda Kharchouch: 1-2. Deze stand bleef nog ruim vijftig minuten langer op het bord staan, tot Bryan Ottenhof in de 86ste minuut alsnog de bevrijdende gelijkmaker scoorde. Met een punt alvast op zak had er misschien zelfs nog een overwinning in kunnen zitten. Het mocht echter weer niet zo zijn voor de Oostzaners. In de derde minuut van de blessuretijd was het Bas ter Horst die het lot van OFC bezegelde met de 2-3.

Inmiddels heeft OFC al vier wedstrijden op rij niet weten te winnen, waarbij de slotfase vaak cruciaal bleek. OFC behoudt de zevende plaats in de Derde Divisie, op acht punten van koploper Jong FC Volendam. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Peter Seijmour | Bryan Ottenhoff