OFC op weg naar record gelijke spelen na tiende puntendeling dit seizoen

Elke week hetzelfde liedje. Het begint zelfs een beetje te knagen en te irriteren. OFC-trainer Yuri Rose viel voor de zoveelste keer in herhaling om nieuw puntverlies van de derdedivisionist te verklaren. De late gelijkmaker van Mike Brantjes tegen OJC Rosmalen (1-1) zorgde voor een bevrijding, maar ook voor het tiende gelijkspel dit seizoen.

Van één ding kunnen ze in Oostzaan zeker zijn dit seizoen: met tien gelijke spelen na eenentwintig wedstrijden ligt OFC op koers voor een record. “Ik kan me niet voorstellen dat een ploeg zo vaak gelijk speelt in een seizoen als wij doen. Maar van die tien wedstrijden hadden we er minstens zeven met drie doelpunten verschil moeten winnen. Dan ga je je serieus afvragen hoe het kan dat wij in een seizoen zoveel hebben laten liggen. En vooral, wat moeten we anders doen?”

Aan het creëren van kansen kan het volgens Rose niet liggen. Met name in de tweede helft speelde de wedstrijd zich nagenoeg alleen maar af op de helft van OJC Rosmalen. Dat was niet zo gek ook, want OFC keek tegen een 0-1 achterstand aan. “Weer begonnen we niet goed en speelden we in een te laag tempo. OJC stond erg compact en daar konden we niet echt doorheen komen. Eén diepe bal, miscommunicatie bij ons en het was raak”, blikte de oefenmeester terug op de openingstreffer van Yevghenny Marceli.

Het inbrengen van vers aanvallend bloed mocht de Oostzaners in de tweede helft niet baten. De late gelijkmaker van verdediger Mike Brantjes, drie minuten voor tijd, was typerend voor de moeizame zoektocht naar doelpunten. In een scrimmage werd de bal tot drie keer toe uit het doel gehouden, totdat Brantjes er wel in slaagde de 1-1 binnen te werken. “We moesten de bal zelfs over de lijn duwen. Ik was echt blij dat ‘ie er eindelijk in ging. Een opluchting dat we toch gelijk maakten, ook al hadden we veel eerder het verschil moeten maken.”

Door het gelijkspel werd OFC op de ranglijst gepasseerd door JVC Cuijk en zakte de ploeg naar de zesde plaats. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij een andere concurrent, ADO’20. Dan moet er gewonnen worden om kans te blijven maken op een ticket voor de nacompetitie om te kunnen promoveren. “We weten dat we van iedereen kunnen winnen. Dat hebben we ook laten zien, want wij waren zeker niet minder dan bijvoorbeeld UNA en Jong Vitesse, alleen hebben wij op dit moment teveel kansen nodig om tot scoren te komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC