Home / Algemeen / OFC rekent eenvoudig af met Eemdijk

OFC rekent eenvoudig af met Eemdijk

OFC heeft vrij gemakkelijk de laatste 16 van de districtsbeker bereikt. Op bezoek bij Eemdijk had de ploeg van Imdat Ilguy aan een zeer sterke eerste helft genoeg. Uiteindelijk werd met 1-5 gewonnen van de zaterdag eersteklasser, tevens de eerste overwinning onder leiding van Ilguy sinds hij terug is in Oostzaan.

“Het was een makkelijk avondje”, zegt Ilguy. “De speelwijze die ik met OFC wil hebben, begint langzamerhand te draaien. Zeker de eerste helft genoot ik vanaf de bank van het goede voetbal. We gaven niks weg en creëerden zelf heel veel. Eigenlijk hadden we zelfs met negen doelpunten voor moeten staan.”

De teller bleef bij vijf treffers steken. Sergio Parris, Faysel Fakhor, Chelton Linger en Zohair Chiddi (2x) waren trefzeker voor de gasten. Toch is Ilguy ook kritisch. “Al snel in de tweede helft kregen ze een rode kaart. Tegen tien man ging het tempo omlaag, we speelden de bal telkens breed in plaats van diep. En eigenlijk hadden we zelfs met 9-0 voor moeten staan bij rust.”

In de tweede helft deed Eemdijk met een man minder nog iets terug via Rutger Huijgen. Uiteindelijk bleef het bij 1-5. In de volgende ronde wacht OFC een wedstrijd op bezoek bij De Dijk. “Heerlijk, daar had ik al op gehoopt. Nu kunnen we ons revancheren op de zeer geflatteerde 1-4 nederlaag, mijn eerste wedstrijd terug bij OFC.”

Send this to a friend