Foto Rob Beense | OFC verloor in oktober met 2-3 van JVC Cuijk

OFC in slotfase toch nog onderuit tegen JVC Cuijk

In de Derde Divisie is OFC er niet in geslaagd om de 6-1 nederlaag tegen Quick’20 met een overwinning weg te spoelen. Op het eigen Sportpark Oostzaan zag de ploeg van Imdat Ilguy door een late treffer van Frenk Schaap de drie punten naar JVC Cuijk gaan (2-3).

Volgens spits Nick Kramer was OFC in de eerste helft de bovenliggende partij, maar lukte het de thuisploeg niet om dit overwicht ook om te zetten in doelpunten. “Het was een gelijkwaardige wedstrijd die uiteindelijk op details is beslist. Ik vond dat we in de eerste helft wel beter waren en eigenlijk met een voorsprong de rust hadden moeten ingaan. Maar helaas is dat niet gelukt.

20161016-ofc-jvc-cuijk-nick-kramer-foto-rob-beense

Waar de eerste helft werd afgesloten zonder doelpunten vielen er in het tweede bedrijf vijf doelpunten. “Het was niet best vandaag, maar in ieder geval een stuk beter als vorige week. We krijgen twee doelpunten tegen uit standaardsituaties en hebben voor de rest eigenlijk niet zoveel weggegeven.”

OFC kwam in de 52ste minuut op voorsprong dankzij een treffer van Nick Kramer maar vijf minuten later wist Thomas Schilders de stand alweer gelijk te trekken. Kramer zorgde er in de 69ste minuut met zijn tweede treffer van de middag voor dat OFC opnieuw op voorsprong kwam. Schilders maakte dit een paar minuten later ongedaan, ook met zijn tweede doelpunt. “De twee doelpunten is goed voor het vertrouwen, maar ik had uiteraard liever de drie punten gepakt. Na de voorsprong wilden we de wedstrijd eigenlijk uitspelen en daardoor gingen we achteruit lopen.”

20161016-ofc-jvc-cuijk-hassan-aanzi-foto-rob-beense

Uiteindelijk zorgde Frenk Schaap er in de 87ste minuut voor dat JVC Cuijk er in de slotfase alsnog met de zege vandoor kon gaan. “We hadden een gelijkspel verdiend, maar het zat er helaas niet in. Dan is het extra zuur dat je twee keer voor hebt gestaan en het uiteindelijk toch uit handen geeft.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)