OFC-spits Dave Hertog wil meer dan pinchhitter zijn

Dave Hertog eiste afgelopen zondag in de slotminuten de hoofdrol voor zich op. De spits van Hoofdklasser OFC viel in en maakte in de laatste tien minuten twee treffers. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg de overwinning op Nieuwerkerk: 1-3. ,,Ik heb meer in mijn mars”, zegt Hertog met een glimlach.

“Het waren twee heerlijke doelpunten”, vervolgt de 24-jarige Hertog. “Ik vond de 2-1 het mooiste, omdat dat een echte spitsengoal was.” OFC kwam zondagmiddag al vroeg met tien man te staan en op slag van rust kwamen de gasten ook nog op voorsprong. “Zelfs met een man minder waren we sterker, maar wij hadden wederom te veel kansen nodig om tot scoren te komen.”

Toch trok OFC het duel via Hertog naar zich toe. De invaller was na afloop het middelpunt van de vreugde. “Ik vind het niet leuk om op de bank te zitten, maar Frankie Zinhagel is onze eerste spits. Hij doet het gewoon goed. Ik moet het laten zien tijdens mijn invalbeurten.”

De aanvaller, die al drie jaar voor OFC speelt en met de club naar de Hoofdklasse promoveerde, is net hersteld van een blessure aan zijn onderrug. “Ik mocht twee weken niks doen, zelfs niet licht tillen”, vertelt hij.

Hertog hoopt dat hij de 36-jarige Zinhagel snel uit de punt van de aanval kan stoten. “Als invaller ben ik al diverse keren op deze wijze belangrijk geweest maar, maar ik wil graag vanaf het beginsignaal startten. Hoewel ik ik ook als linksbuiten uit de voeten kan, speel ik het liefst in de punt van de aanval.”

OFC is komende week vrij. Over twee weken treffer de Amsterdammers stadsgenoot De Dijk.

Foto: Peter Seijmour. Dave Hertog (nr9) kopt de 3-1 binnen tegen Nieuwerkerk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)