Home / Algemeen / OFC start seizoen met doelpuntloos duel tegen DHC

OFC start seizoen met doelpuntloos duel tegen DHC

In de hoofdklasse heeft OFC in Delft niet kunnen winnen van DHC. De ploeg van Imdat Ilguy kreeg wel de meeste kansen, maar wist er geen een te verzilveren tegen een defensief ingestelde thuisploeg. Ilguy: “Over het resultaat ben ik teleurgesteld.”

“Maar ik mijn ploeg zeker de complimenten geven want we hebben, op twee kansen in de eerste helft na nauwelijks iets weggegeven. Ik wilde niet de deur open zetten en alles op de aanval te gooien want dan kunnen we ook nog tegen een counter aanlopen”, vervolgt Ilguy zijn analyse van de wedstrijd. “DHC speelde heel defensief en zakte vanaf de eerste minuut in tot aan de eigen zestienmeter. Dat had ik niet verwacht.”

DHC - OFC

De ploeg uit Delft kreeg in de eerste helft twee grote kansen om tot scoren te komen, maar daar bleef het de hele wedstrijd ook bij, op een klein kansje vlak voor tijd na. OFC stelde daar een kans of vijf tegenover. Ilguy: “In de eerste helft waren we gevaarlijk via Zinhagel en een kopbal van Willem Scheerens uit een corner. Doordat zij zo defensief speelden was het moeilijk om kansen te creëren.”

Na de hervatting kreeg Carlos Groen samen met Cherif misschien we de grootste kans van de wedstrijd. Slechte communicatie zorgde er voor dat ze beiden de bal, die al op de doellijn lag, er niet in te schieten. Ook Zinhagel en De Jonge kregen de bal er in het verloop van de wedstrijd niet in. Ilguy: “Het is een teleurstellend resultaat, maar toch moet ik de complimenten aan mijn team geven.”

Zondag speelt OFC thuis tegen promovendus SDO. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Foto’s Bert Tielemans/Haaglanden Voetbal

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC