Home / Algemeen / OFC tankt vertrouwen in aanloop naar play-offs

OFC tankt vertrouwen in aanloop naar play-offs

OFC heeft in de zondag hoofdklasse gewerkt aan het zelfvertrouwen. De formatie van Imdat Ilguy won zondag met 4-1 tegen het degradatie strijdende EDO. “Als we het spel van de tweede helft kunnen doortrekken, ben ik er zeker van dat wij naar de derde divisie gaan”, vertelde Ilguy.

De oefenmeester was overigens niet te spreken over de eerste helft. “In de rust heb ik ze flink op hun lazer gegeven. In de eerste helft hadden we totaal geen intentie om druk op de bal te geven”, aldus Ilguy. Het was dan ook niet zo verrassend dat de ploeg uit Oostzaan halverwege met 1-0 achter stond.

OFC-aanvoerder Marijn Sterk was het volledig met zijn trainer eens. “Vooral in de eerste tien minuten was het erg slecht”, vond Sterk, die na rust de uit een vrije trap de 1-1 maakte. “Ik schoot ‘m lekker binnen.”

08052016 OFC EDO foto Peter Seijmour Marijn Sterk

De gasten waren door een treffer van Dennis Dinkgreve in het eerste bedrijf op een 0-1 voorsprong gekomen, maar in het tweede bedrijf liep OFC simpel over EDO heen. Doganay Göc, Carlos Groen en Rachid el Yaghmouri bezorgden OFC een ruime zege. “De eerste helft moeten we maar snel vergeten, maar de tweede helft geeft vertrouwen voor de play-offs.”

OFC legde eerder dit jaar beslag op de tweede periodetitel. Daarna was de ploeg al snel zo goed als uit gevoetbald. “Het is voor mij de eerste keer dat ik een ploeg coach, die een tijd heeft om niets meer voor te spelen”, aldus Ilguy. “Soms is het lastig om de ploeg te motiveren. Ik heb geen speciale trucjes. Ik probeer met mijn team altijd hard te trainen en telkens te vertellen wat beter kan.”

08052016 OFC EDO foto Peter Seijmour Jordy Meester

Op de slotdag van de competitie treft OFC RKAVV. Ilguy: “Dan ga ik de nodige jongens sparen. Het zou vervelend zijn als iemand tegen een ongelukkige gele kaart aanloopt en in het eerste play-offduel niet kan spelen.”

Met een mogelijke tegenstander (winnaar derde periodetitel Hoofdklasse C, red.) zijn de spelers van de formatie uit Oostzaan niet bezig. “Natuurlijk heeft iemand van de technische staf wel gekeken naar de mogelijke tegenstander, maar we zijn vooral met ons zelf bezig. We moeten gewoon twee wedstrijden gaan vlammen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC