OFC trekt aan langste eind in derby tegen JOS

De derby in de zondag hoofdklasse A tussen OFC en JOS Watergraafsmeer, twee nieuwkomers, is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Oostzaan. Vooral het publiek was de grote winnaar. Randy Rustenberg werd uiteindelijk de matchwinnaar.

Sander Middelbeek zag JOS-spits Paul Bekker in de warming-up afhaken omdat hij te ziek was. Dat was de eerste domper van de middag. Drie minuten na het eerste fluitsignaal volgde de tweede domper voor zijn ploeg. Doelman Mitchel Dijkstra verkeek zich op een houdbaar afstandsschot van Marijn Sterk en zo stond de ploeg van Martin de Groot al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong.

Vn Zurk luchtduel

Beide teams bleven ok na die treffer aan het aanvallende voetbal prefereren. Iets at door de ruim 200 toeschouwers zeer gewaardeerd werd. Het spel golfde op en neer zonder dat er echt uitgespeelde kansen ontstonden. JOS stichtte het meeste gevaar vanuit dode spelmomenten via Maurice Renger, terwijl OFC twee grote kansen gemist zag worden door spits Chelton Linger.

Na rust kreeg de ploeg uit Oostzaan al snel de kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Het was echter doelman Dijkstra die twee grote mogelijkheden onschadelijk maakte. De bezoekers herstelde zich na het sterke offensief van OFC. Patrick Lokken kopte in de 53e minuut een voorzet van Ian Refos binnen en zo konden beide teams weer van voor af aan beginnen (1-1)

Martin van Zurk actie

Eerst miste Refos een opgelegde kans voor JOS, maar negen minuten voor tijd was het toch OFC dat toesloeg. Randy Rustenberg  kopte een corner achter Dijkstra (2-1). JOS speelde daarna alles of niets. Middelbeek bracht zelfs de zieke Bekker. De spits zag nog een inzet van de lijn worden gehaald. Ook Renger was nog dicht bij de gelijkmaker.

Marti van Zurk  Refos

Door de overwinning klimt OFC naar de vierde plaats op de ranglijst. JOS Watergraafsmeer blijft voorlopig steken op acht punten. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Verslag en foto’s Martin van Zurk
Foto boven Wim Poelstra: Randy Rustenberg kopt de 2-1 binnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!