OFC vergeet zichzelf te belonen tegen koploper UNA

In de Derde Divisie heeft OFC het voetbaljaar 2017 afgesloten met een 0-0 gelijkspel bij UNA. Hoewel UNA als koploper thuis nog geen puntenverlies had geleden, was trainer Yuri Rose na afloop toch niet tevreden met het resultaat. “We hadden veel meer verdiend.”

De Oostzaners speelden een zeer goede wedstrijd en kregen halverwege de eerste helft via Marijn Sterk een aardige mogelijkheid op een openingstreffer, maar hij zag zijn inzet door uitblinker Petar Stoskovic worden gekeerd. Aan de andere kant redde doelman Atam Koroglu goed op een schot van Teun Sebregts. Rose: “Wij hadden het betere van het spel en hebben eigenlijk maar één echte kans weggeven.”

Ook in de tweede helft had OFC een overwicht en was Edip Biberoglu nog het dichtst bij een treffer. “We hadden moeten winnen, daar was iedereen het na afloop wel over eens. Maar het is weer hetzelfde verhaal als vaker dit seizoen. We hebben teveel kansen nodig en we vergeten onszelf opnieuw te belonen.”

“We wisten dat UNA thuis alles gewonnen had en daar stel je je ploeg ook op in”, vervolgt de oefenmeester. “Ik had voor meer ervaring gekozen om meer rust aan de bal te krijgen en dan merk je uiteindelijk dat je gewoon een klasse beter bent.” Het resulteerde slechts in één punt, waardoor OFC de winterstop ingaat als nummer vijf van de ranglijst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)