OFC verliest van koploper Westlandia

Zondag hoofdklasser OFC heeft in eigen huis verloren van koploper Westlandia. De ploeg van Imdat Ilguy ging met 0-1 onderuit. Daardoor kunnen de Oostzaaners, die twee weken terug beslag legden op de tweede periode, zich gaan richten op de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie.

OFC, dat onder meer Pius Ikedia en Marijn Sterk miste, had het moeilijk tegen de koploper. De Oostzaners wisten nauwelijks een kans te creëren. De formatie van Ilguy kreeg in het eerste bedrijf een tweetal corners, maar dat leverde niks op. Romano de Jonge probeerde het na dertien minuten van afstand, maar een hard schot van de OFC’er ging twee meter naast.

Jordy Meester

Jeroen Spruijt deed dat een stuk beter. De middenvelder van de koploper maakte na 36 minuten de 0-1. Spruijt haalde vanaf een kleine twintig meter doeltreffend uit, zijn schot verdween in de bovenhoek. Zes minuten eerder liet Spruijt OFC nog met de schrik vrij komen.

Ook na rust waren de gasten beter. OFC mocht niet klagen dat het tot het einde van het duel hoop mocht blijven houden op een goed resultaat. Zo was Spruijt tot twee keer toe dicht bij de 0-2, maar ook Remon Bochoven kreeg levensgrote kans. De spits van Westlandia nam de bal na ruim een uur spelen direct vol op de pantoffel, waar hij die beter had kunnen aannemen.

Derrin Wijdenbosch

Mohammed Cherif kreeg namens OFC nog een kansje, maar de buitenspeler schoot uit een corner naast. “Westlandia heeft verdiend gewonnen”, vond Ilguy. De oefenmeester vond dat het lef bij zijn pleog ontbrak. “Ik wil mij niet achter het feit verschuilen dat er vijf basisspelers ontbraken, want die spelers die er dan staan, moeten dan iets extra’s brengen. Van deze nederlaag baal ik, maar we moeten ons nu gaan richten op de nacompetitie. Daar moeten we er staan. Daarom is het belangrijk dat we in de komende weken nog punten gaan pakken, dan gaan we met een goed gevoel de nacompetitie in.”

Ondanks de nederlaag blijft OFC met 36 punten uit achttien wedstrijden vierde. Westlandia heeft zestien punten meer en staat fier bovenaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)