OFC verliest na goede start in slotminuut van Magreb

In de zondag hoofdklasse heeft OFC uit Oostzaan een teleurstellende nederlaag geleden tegen Magreb uit Utrecht. De Oostzaners nuttigde met een 2-0 voorsprong de thee, maar gaven in de tweede helft de zege uit handen. De ploeg uit Utrecht vocht zich in de tweede helft terug en ging dankzij een treffer in de slotminuut met de overwinning naar huis (2-3).

OFC en Magreb gingen in het eerste bedrijf redelijk gelijk op en beide ploegen wisten kansen te creëren. Uiteindelijk was OFC in de eerste helft de enige die de kansen benutte. OFC opende in de 21e minuut de score. Spits Dave Hertog zette de aanval op. Sergio Parris gaf de bal voor aan Marouane Bensabouh die op het randje van buitenspel binnenschoot, 1- 0.

Na de 1- 0 werd Magreb gevaarlijker. OFC bleef het eigen spel spelen, maar kon niet voorkomen dat Magreb voor het doel af en toe gevaarlijk werd. Toch is het OFC die in de slotfase van de eerste helft weer het doel weet te vinden. In de 42e minuut loopt Pius Ikeadia dreigend naar binnen waarop Sergio Parris ruimte maakte. Vervolgens is de weg vrij voor Marijn Sterk om de 2 -0 binnen te schieten.

In de tweede helft schiet Magreb sterk uit de startblokken. De afwachtende houding van de Utrechters maakte in de tweede helft plaats voor een meer offensieve speelwijze. Een inzet van Nourdin Boukhari eindigde al in de eerste minuut van de tweede helft op de paal. OFC weet geen antwoord te geven op het dreigende spel en verloor hierdoor de controle over de wedstrijd. De ploeg van trainer Frans Schuitemaker maakte hier in de 53e minuut gebruik van. Een fout van Marijn Sterk op het middenveld leidde het eerste tegendoelpunt voor OFC in. Bouzatti maakte hem de bal afhandig en gaf hem mee aan Bellahsan, die de bal tegen de touwen schoot. 2 -1.

Met dit tegendoelpunt kwam de angst in de ploeg en verdween het zelfvertrouwen bij OFC. De 2 -2 liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 61e minuut speelde Sardi de lange bal waarop Bouazzati attent reageerde en scoorde (2-2). Vervolgens herpakte OFC zich enigszins in de slotfase van de wedstrijd, maar de ploeg wist desondanks nauwelijks gevaarlijk te worden. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar het offensieve spel van Utrechtse ploeg werd in de slotminuut beloond met de winnende treffer. Bellasan gaf voor waarna Moamedi de bal met zijn hoofd aflegde aan Boukhari, die hem vervolgens eenvoudig achter doelman Verhoeff schoot. OFC appelleert voor buitenspel, maar de grensrechter hield zijn vlag naar beneden.

Na afloop van de wedstrijd reageerde trainer van OFC Imdat Ilgüy teleurgesteld. “We blijven niet rustig omdat er geen zelfvertrouwen in de ploeg is. In de eerste helft heb ik voor het eerst mijn eigen spel kunnen spelen en dat moeten we straks langer volhouden”. Na zijn terugkeer na de winterstop staat OFC op één punt uit drie wedstrijden. ‘Ik ben tussentijds ingestapt en ik ben nog volop bezig om het team naar mijn hand te zetten’, aldus Ilgüy.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.