OFC verliest van periodewinnaar Westlandia

In de zondag hoofdklasse is OFC er niet in geslaagd koploper Westlandia haar eerste puntverlies toe te brengen. De ploeg uit Oostzaan verloor met 4-3 ondanks dat het bij de hele tweede helft met een man meer speelde. OFC zakt nu naar de achtste plaats.

De eerste kans van de wedstrijd was voor OFC-er Aaron Bruijn, maar het eerste doelpunt was voor de thuisploeg. Na dertien minuten zorgde Jeroen Spruijt met een lob over doelman Mitchel Michaelis voor de 1-0. Niet veel later reageerde Michaelis attent op een inzet van Remon Bochoven. Halverwege de eerste helft kopte Mohamed Cherif de Oostzaners weer naast de thuisploeg (1-1), maar nog voor rust keek de ploeg van Imdat Ilguy weer tegen een achterstand aan. Na voorbereidend werk van Mike Brouwer verschalkte Anwar Beeldstroo Michaelis (2-1).

In de rust bleef doelman Michaelis in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Danny Been. Ook bracht Ilguy spits Rachid el Yaghmouri voor Aaron Bruijn. Binnen de minuut had dit het gewenste resultaat. Op aangeven van Cherif zorgde Marouane Bensabouh (2-2). OFC domineerde aan het begin van het tweede bedrijf en kreeg ook na de gelijkmaker kansen op meer. Westlandia mocht in die fase doelman Edgar Leerdam danken voor een aantal uitstekende reddingen. Aan de andere kant moest doelman Been reddend optreden op een inzet van Bochoven.

Tien minuten na rust gebeurde er van alles in een hoog tempo. Eerst mocht Bochoven vanaf elf meter Westlandia wederom op voorsprong zetten (3-2) en twee minuten later mocht aanvoerder Marcel van der Knaap met rood het veld verlaten na een overtreding op Cherif. Na net een uur spelen zorgde Marijn Sterk, eveneens vanaf elf meter omdat Cherif was neergehaald, voor de derde keer voor de gelijkmaker (3-3).

Ondanks dat OFC bijna de hele tweede helft met een man meer speelde hield het geen punten over aan het duel met de koploper. Negen minuten voor tijd besliste Patrick Batist het duel door de bal over Danny Been heen te lobben. Door de zege pakt Westlandia zonder puntverlies de eerste periode.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Foto via Twitter Westlandia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC