OFC verliest van Vlissingen na turbulente week

Hoofdklasser OFC heeft een 1-0 nederlaag geleden in de hoofdklasse tegen koploper Vlissingen. De ploeg van Martin de Groot verloor met 1-0 door een doelpunt van Etienne Mallie in de 25ste minuut. Het maakte een einde aan een zeer turbulente week bij de ploeg uit Oostzaan.

Uitgebreide berichtgeving in Het Parool over een politie onderzoek naar de hoofdsponsor van de club heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien in Oostzaan. Ook kamerlid Tjeerd van Dekken heeft aangekondigd vragen te gaan stellen in de tweede kamer naar aanleiding van de banden tussen de sponsor en de club.

Het Parool van afgelopen donderdag
Het Parool van afgelopen donderdag

Trainer Martin de Groot zei na afloop van het verloren duel dat de ophef van afgelopen week geen rol heeft gespeeld bij de nederlaag. De Groot: “Natuurlijk is het binnen de spelersgroep onderwerp van gesprek geweest. Van onrust is echter geen spraken. Wij weten de waarheid. De spelersgroep heeft er goed op gereageerd. Over betalingen maakt niemand zich zorgen. We hebben daarom vandaag zeker niet verloren.”

Tegen koploper Vlissingen was OFC heer en meester. Na negentig minuten stond het 1-0 voor Vlissingen, maar had OFC drie keer de lat geraakt en vier keer alleen voor de keeper gestaan. De Groot: “ Het is echt ongelofelijk dat we hier verliezen. We hadden gewoon met 1-4 of 1-5 moeten winnen.”

Met Pius Ikdia in de basis kreeg OFC via Denswil en Sterk al vroeg in de wedstrijd de beste kansen. Ook Carolina kon uit een scrimmage niet scoren. Een vrije trap van Vlissingen werd na 25 minuten door Etienne Mallie binnengeschoten. De kansen voor OFC bleven zich echter aaneenrijgen. De Groot wisselde in de rust en dat zorgde voor nog meer aanvallende kracht. Ikedia, Carolina en Sterk raakten allemaal de lat en Dave Hertog kreeg de bal er vanaf drie meter ook niet in. En zo verloor na een turbulente week OFC ook nog eens en is het inmiddels terug te vinden in het rechterrijtje van de hoofdklasse.

De Groot: “ We hebben echt fantastisch gespeeld. Na zo’n week kan ik alleen maar trots zijn op mijn team. Ze hebben gewoon prima gefunctioneerd.”

Maandag een samenvatting van de wedstrijd tussen Vlissingen en OFC. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)