Martin de Groot

OFC verslaat AFC’34 en maakt grote sprong op ranglijst

OFC uit Oostzaan heeft de smaak van de overwinning te pakken. De ploeg van Martin de Groot won in de zondag Hoofdklasse met 0-1 bij AFC’34 in Alkmaar. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van verdediger Mike Brantjes.

OFC klimt door de overwinning naar de vierde plaats en heeft nu tien punten uit zes wedstrijden. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen en dus heeft de ploeg zich goed hersteld van een zeer matige seizoenstart.

In de eerste helft viel er weinig opwindends te noteren. Pas na rust kwam er iets meer pit in de wedstrijd en raakte JIm Hulleman, na een uur spelen, namens AFC’34 de lat. Acht minuten later viel het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Alkmaarse doelman Ori Hoogland ging in de fout door bij een corner onder de bal door te gaan. Brantjes profiteerde optimaal en zorgde dus voor de enige treffer van de wedstrijd.

Komend weekend speelt de ploeg van Martin de Groot, net als vorig seizoen, voor de beker tegen zaterdag Topklasser Ajax. Op zondag 26 oktober hervat het de competitie met een thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.