OFC verslaat Ajax na strafschoppen

Op sportpark De Toekomst heeft OFC de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Het elftal van Martin de Groot deed dit door Topklasser Ajax na strafschoppen(5-4) te verslaan. In de reguliere speeltijd vielen geen doelpunten, Lars Middelwijk miste als enige vanaf elf meter.

Ajax en OFC troffen elkaar vorig seizoen ook in de district beker. Ajax was toen in een gelijk opgaand duel met 2-0 te sterk voor OFC. Ook in de editie van dit seizoen waren de elftallen aan elkaar gewaagd. De gasten uit Oostzaan begonnen sterk en vonden elkaar makkelijk in de openingsfase. Er kwamen ook kansen voor OFC, zo kopte Charlton Linger net naast en brak Selchuk Yilmaz zeer gevaarlijk door.

AJAXOFC 002

Ajax probeerde vooral via de omschakeling gevaarlijk te worden, tot mogelijkheden leidde dit niet. Na 25 minuten nam Ajax het heft steeds meer in handen zonder echt gevaarlijk te worden. Toch was de thuisclub voor rust één keer dichtbij de 1-0, de kopbal van aanvoerder Peter Post ging echter net naast.

AJAXOFC 004

In de tweede helft bracht Ajax-trainer Bart Logchies Ogur Kaya en Kenneth Misa-Danso in het veld. OFC wisselde ook, Linger moest plaats maken voor Dave Hertog. De wedstrijd was in het tweede bedrijf zeer gelijkwaardig. Veel strijd en werklust maar weinig kansen. De eerste grote mogelijkheid na rust was er in de zeventigste minuut. Ajax-invaller Kaya kon alleen op doel af. Zijn inzet werd gekeerd door OFC-doelman Rinaldo O’Neil, de daaropvolgende rebound was niet aan Kid Ronday besteed.

AJAXOFC 022

De grootste kans voor OFC was voor Marouane Bensabouh. De rappe speler kreeg een vrije doortocht maar vond Ajax-doelman Danny Been op zijn weg. Doordat er in het resterende gedeelte van het duel ook niet werd gescoord moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Doordat OFC vijf keer raak schoot en Ajax maar vier keer doel trof zit het elftal uit Oostzaan in de koker voor de loting van de volgende ronde van de districtsbeker.