OFC verslaat RKAVV en blijft ongeslagen in tweede periode

Dankzij doelpunten van Mohamed Cherif en Romano de Jonge versloeg OFC promovendus RKAVV. Door die overwinning is OFC nog altijd ongeslagen in de tweede periode. De ploeg van Imdat Ilguy heeft na drie wedstrijden de maximale score. “We gaan voor de tweede periodetitel”, vertelde Ilguy.

Dat OFC aan het langste eind zou trekken was verrassend op basis van de eerste helft. De nummer drie uit de Zondag Hoofdklasse speelde matig en creëerde niks. Jedsel Markes zette de gasten al na tien minuten op voorsprong. Hij glipte door de verdediging en behield het overzicht: 0-1. “In de eerste helft hadden we het moeilijk”, vervolgde Ilguy. “De linies stonden te ver uit elkaar en de eindpass was te slordig.”

OFC mocht van geluk spreken dat doelman Danny Been in een uitstekende vorm verkeerde. De goalie voorkwam met een zweefduik dat op slag van rust de 2-0 viel. Even daarvoor mocht Been overigens de handen dichtknijpen dat de scheidsrechter in de 39ste minuut geen penalty gaf. De doelman raakte de bal en een speler. De arbiter wuifde het weg. “Daar kwamen we goed weg”, zag Ilguy.

In de tweede helft was het speelbeeld totaal anders. OFC kwam geweldig uit de kleedkamer. Vleugelflitser Cherif, die meerdere mogelijkheden kreeg, kopte twee minuten na de theepauze de gelijkmaker binnen. Romano de Jonge schoot zondag de winnende tegen de touwen. De middenvelder maakte zijn zevende treffer van het seizoen.

Door die goal staat nummer drie OFC met negen punten uit drie wedstrijden samen met Westlandia en ADO’20 bovenaan in de tweede periode. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. Na de theepauze speelden we een stuk beter. Hopelijk kunnen wij dit vasthouden. We willen ons plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de Topklasse.”

Foto: Vreugde na het maken van de 1-1 van OFC-speler Mohamed Cherif.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC