Home / Algemeen / OFC verslikt zich tegen Be Quick 1887 opnieuw in laagvlieger

OFC verslikt zich tegen Be Quick 1887 opnieuw in laagvlieger

Niet voor de eerste keer dit seizoen heeft derdedivisionist OFC een slechte beurt gemaakt tegen een laag geklasseerde ploeg. Tegen De Meern, Jong De Graafschap en HBS verspeelde de ploeg van Yuri Rose dure punten en ook in het duel met Be Quick 1887 ging het mis voor de Oostzaners: 1-3.

OFC is uitgespeeld en dat was op eigen veld ook zichtbaar tegen een ploeg die nog vecht voor lijfsbehoud. De bezoekers streden voor elke meter, in hun laatste kans om directe degradatie te kunnen ontlopen, en zij verrasten OFC daar duidelijk mee. Halverwege de eerste helft werd de score geopend door Thomas Careman, die er nog geen twee minuten later zelfs 0-2 van maakte.

De Oostzaners zetten wel aan, maar hadden moeite om de beslissende pass te geven. De 0-2 op het scorebord bleef een lastige tussenstand waar zij tegenaan hikten. Bovendien ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand toen Djarni Liedelmeijer de paal trof. Be Quick 1887 bleef eenvoudig overeind, ook nadat Hassan Aanzi de aansluiting had gevonden namens OFC: 1-2.

OFC ging op jacht naar de gelijkmaker, resulterend in een paar goede mogelijkheden, maar kregeg in de laatste minuut van de officiële speeltijd het deksel op de neus. Met zijn derde van de middag bezorgde Careman de Groningers drie punten: 1-3. De lijn der wisselvalligheid werd op deze manier voortgezet door de Oostzaners, die op de zesde plek blijven staan.

Uit elf wedstrijden tegen de onderste zes ploegen pakte OFC slechts negen punten. De competitie wordt volgende week afgesloten tegen een andere laagvlieger: Quick’20. Die ploeg werd in januari nog met 6-1 verslagen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Archieffoto: Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC