OFC verspeelt op eigen veld punten tegen Jong De Graafschap

Romano de Jonge leek derdedivisionist OFC de overwinning op Jong De Graafschap te bezorgen, totdat de beloften van de club uit de Jupiler League in de tweede helft via Youssef el Hammouchi langszij kwamen: 1-1. Daardoor slaagde de ploeg van Yuri Rose er niet in om de nederlaag tegen HSC (3-0) van vorige week op eigen veld weg te poetsen.

De Jonge opende al na zeven minuten de score in Oostzaan. De middenvelder leek zijn ploeg daarmee op rozen te zetten, maar het lukte de thuisploeg daarna niet om de bezoekers op de knieën te krijgen. Jong De Graafschap kreeg voor rust zelfs enkele kansen op de gelijkmaker, maar OFC hield in de eerste 45 minuten stand.

Toch was de Rose niet helemaal tevreden. Daarom wisselde hij na theepauze eerst Rachid el Yaghmouri voor Orlando Smeekes en daarna Damien Menzo voor Martijn Tjon-A-Njoek. De aanvallende wissels hadden echter weinig effect, want Oostzaanse treffers leverde het niet op. Zelfs niet door een omhaal van oud-prof Smeekes.

Uiteindelijk zorgde El Hammouchi voor de gelijkmaker. Marlon Versteeg kwam op aan de rechterkant en bediende vervolgens de talentvolle aanvaller met een voorzet op maat om na 77 minuten de 1-1 op het scorebord te zetten. Een derde aanvallende wissel – Donny Verdam moest plaatsmaken voor Edip Biberoglu – bracht ook niet meer het gewenste effect. Het lukte de aanvaller niet om als invaller van waarde te zijn.

De Oostzaners liepen uiteindelijk tegen de tweede puntendeling van het seizoen op, na twee weken geleden op 0-0 te zijn blijven steken tegen Quick. Door de remise is OFC terug te vinden op de zesde plek, met veertien punten uit zes competitieduels. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC