OFC verspeelt twee keer voorsprong tegen JVC Cuijk

In de Derde Divisie heeft een gebrek aan scorend vermogen OFC opnieuw opgebroken. De ploeg van Yuri Rose kreeg met name in het eerste halfuur een aantal enorme kansen om uit te lopen op JVC Cuijk, maar zag uiteindelijk debutant en invaller Lars Loermans de gasten een punt bezorgen: 2-2.

De Oostzaners leken de goede lijn van vorige week (6-1 overwinning op Quick’20, red.) ook tegen JVC Cuijk door te zetten. In de vijfde minuut zette Edip Biberoglu zijn ploeg op een 1-0 voorsprong middels een magistrale uithaal in de winkelhaak. Vervolgens kreeg OFC een aantal uitstekende kansen om het verschil te maken. Het lukten Romano de Jonge, Mike Brantjes, Lars Weistra en Tom Noordhoff niet om doelman Yorrit Kanters te passeren.

Door de gemiste kansen bleef JVC Cuijk in de wedstrijd en kregen de bezoekers na een halfuur ook mogelijkheden op de gelijkmaker. Nadat Furkan Alakmak en Jordie van der laan, de topscorer van de Derde Divisie voor wie ook scouts van De Graafschap en RKC Waalwijk op de tribune zaten, Koroglu al hadden uitgetest was het in de 33ste minuut alsnog raak. Uit een voorzet van Van der Laan nam Rik Renirie de bal in één keer op de voet en verdween deze op fraaie wijze achter Koroglu.

Vlak na de rust kwam OFC snel weer terug op voorsprong. Van dichtbij liet Biberoglu doelman Kanters met een stift kansloos: 2-1. Nick Kramer kreeg na een uur spelen de ultieme mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar de spits van OFC schoot de bal na aangeven van Biberoglu voor open doel naast.

De misser van Kramer bleek een dure te zijn. Een klein kwartier voor tijd kwam JVC Cuijk vanuit het niets weer op gelijke hoogte. Het bleek een droomdebuut voor de 19-jarige debutant Lars Moermans, die met zijn eerste balcontact de bal achter Koroglu kopte en daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde.

“Dat JVC Cuijk na afloop juichend het veld verliet, zegt genoeg”, zei Kramer. “Wij waren de betere ploegen, maar vergaten onszelf opnieuw te belonen. Het is ons dit seizoen al zovaak overkomen. We hebben gewoon teveel kansen nodig om een doelpunt te maken.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Peter Seijmour