OFC versterkt zich met Barakat, Smeekes en Stitou

OFC heeft een drietal spelers aan de selectie toegevoegd. De club uit Oostzaan versterkte zich deze week met Adnan Barakat (Songkhla United FC), Orlando Smeekes (FC Den Bosch) en Aziz Stitou. De derde divisionist heeft de selectie voor dit seizoen nu volledig rond.

Adnan Barakat keert na bijna negen seizoenen terug in Nederland.”Ik ben blij om weer terug te zijn in Nederland,” vertelt de oud-speler van onder meer NAC, Eindhoven, Cambuur Leeuwarden en FC Den Bosch. “Ik ben een lange tijd weg geweest en ik vond het nu een goed moment om terug te keren naar Nederland. Ik ben toch opgegroeid met het Nederlandse voetbal en daarnaast is het leuk om alle bekende gezichten weer te zien.”

Barakat kan terugkijken op een mooie tijd in Thailand en Azerbeidjan, waar hij landskampioen van Thailand werd en met FK Bakoe de Azerbeidzjaanse beker won. “Het was een fantastisch avontuur. Spelen in de Champions League van Azie bijvoorbeeld was een prachtige ervaring. Ik heb er echt van alles meegemaakt en Thailand is echt mijn tweede thuis geworden. Ze hebben mij ook verteld dat ik altijd welkom ben om weer terug te komen.”

Barakat_Adnan

De middenvelder kwam in contact met OFC nadat hij de wedstrijd tussen De Dijk en OFC bezocht. “In eerste instantie zou ik naar FC Den Bosch gaan maar mijn gevoel daarbij was niet goed. Daarnaast wilde ik dichterbij huis gaan voetballen en na de wedstrijd De Dijk – OFC ben ik in contact geraakt met een aantal jongens van OFC. Vervolgens ben ik een gesprek aangegaan met de club en ben ik ook gaan meetrainen. Ik kreeg een goed gevoel bij OFC en toen heb ik besloten om hier te gaan spelen.”

Barakat speelde zijn laatste wedstrijd in juni en is klaar om binnenkort zijn eerste minuten te maken. “De overschrijving is geregeld en ik heb zeker niet stil gezeten de afgelopen tijd. Ik denk dat zondag nog iets te vroeg komt maar ik ben snel klaar om te spelen. Ik hoop dat ik met mijn spel en ervaring belangrijk kan zijn voor het elftal komend seizoen,” besluit de 33-jarige middenvelder.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)