OFC versterkt zich met Sarica, Ampong, van der Leuv en El Baouchi

Hoofdklasser OFC heeft zich voor het komend seizoen versterkt met de aanvallers Yusuf Sarica (Alphense Boys), Youssef el Baouchi (Quick), Quincy van der Leuv (SDC Putten) en de verdediger Bright Ampong (Quick). De komende week hoopt de club nog een paar aanwinsten te kunnen presenteren.

De bekendste aanwinst voor de regio Amsterdam is Yusuf Sarica. De dertig jarige aanvaller heeft een verleden bij Chabab en AFC. De Haarlemmer komt over van Alphense Boys waar hij nu bezig aan zijn vierde seizoen. De spits speelde in het verleden voor Quick Boys, Haarlem, het Turkse Beykozspor, ADO’20, Chabab en AFC.

Sarica: “Het contact is tot stand gekomen via trainer Imdat Ilguy. Ik heb met hem samengewerkt bij ADO’20 toen hij daar de assistent was van Simon Kistemaker. Ik heb altijd prettig met hem samengewerkt en toen hij belde ben ik het gesprek aan gegaan en daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden.”

De ambities van OFC moge duidelijke zijn: promotie naar de Topklasse. Ondanks zijn leeftijd (30) heeft Sarica die ambities ook nog. “Met Alphense Boys lukt het al een paar jaar niet om te promoveren naar de Hoofdklasse en ook dit jaar zal dat een hele lange weg worden. Ik wil graag hoger spelen en daar krijg ik bij OFC een goede kans voor. De Topklasse zal helemaal geweldig zijn. Ik ben nog steeds fit en wil nog wel een paar jaar spelen op dit niveau.”

Foto Marcel de Kler: Youssef el Baouchi scoorde in december drie keer tegen De Dijk
Foto Marcel de Kler: Youssef el Baouchi scoorde in december drie keer tegen De Dijk

De aanvaller kent van de huidige selectie Willem Scheerens en de nieuwe aanwinst Mike Derlagen (komt over van Quick Boys) met wie hij samen bij AFC speelde onder Cor ten Bosch. Bij OFC zal Sarica onder andere de concurrentie aan moeten gaan met Yousef el Baouchi. De veel scorende spits komt over van Quick uit Den Haag. El Baouchi baarde eerder dit seizoen opzien door op 13 december tegen De Dijk (5-0) maar liefst drie keer te scoren.

Foto Marcel de Kler: Bright Among vorig seizoen in duel met OFC-er Willem Scheerens
Foto Marcel de Kler: Bright Ampong vorig seizoen in duel met OFC-er Willem Scheerens

Naast El Baouchi komt ook verdediger Bright Ampong over van het Haagse Quick. Ampong speelde eerder onder andere voor DHC. Quincy van der Leuv komt over van SDC Putten. De 24-jarige Van der Leuv speelde eerder voor FC Volendam en Rijnsburgse Boys. Tevens speelde hij zes jaar in de jeugdopleiding  van Ajax. Momenteel is hij bezig aan zijn eerste seizoen bij de zaterdag Hoofdklasser SDC Putten.

Foto boven Alphense Boys.nl: Yusuf Sarica

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)