Home / Algemeen / OFC weer een stap dichter bij Hoofdklasse na 3-1 zege op RKAVV

OFC weer een stap dichter bij Hoofdklasse na 3-1 zege op RKAVV

De Hoofdklasse is wel erg dicht bij gekomen voor OFC. De club uit Oostzaan won in de eerste finale wedstrijd met 3-1 van RKAVV uit Leidschendam. Rachid el Yaghmouri was de grote man bij de ploeg van Imdat Ilguy. Met zijn twee treffers was hij een ware plaaggeest voor de bezoekers. Beiden ploegen eindigden het duel met tien man.

Donderdag (Hemelvaartsdag) is de return in Leidschendam. OFC mag daar zelfs een kleine nederlagen leiden en dan nog is promotie naar de Hoofdklasse een feit.  De regio Amsterdam zou dan komend seizoen met vier clubs uitkomen in de Hoofdklasse. Naast OFC zijn dat Chabab, De Dijk en JOS Watergraafsmeer.

Bensabouh OFCRKAVV 062

Na de eenvoudige vorige ronde tegen Nieuwerkerk had OFC het vandaag aanvankelijk een stuk lastiger. Al na twee minuten moest doelman Pires alle zeilen bij zetten om een kopbal van Jop Verhagen te pareren. OFC was zoekende, maar de eerste de beste aanval was wel direct raak. Rachid el Yaghmouri toonde zijn klasse en liet met een verbluffend schot doelman Jeroen Peschier kansloos (1-0).

RKAVV moest na de treffer vol in haar achteruit. De 1-1 viel dan ook uit het niets.  Twee minuten voor het rustsignaal schoot Jop Verhagen een vrije trap hard in de kruising. Pires was kansloos en OFC kon weer opnieuw beginnen. Voor rust lukte dat bijna maar doelman Peschier stond een tweede Oostzaanse treffer in de weg.

OFCRKAVV 078

Tien minuten nar rust was het wel raak. Een afvallende bal werd door Dave Hertog snoeihard ingeschoten (2-1). OFC zette de goede lijn door en vooral El Yaghmouri was niet af te stoppen. Met zijn tweede treffer van de middag zette hij OFC in de 67ste minuut op 3-1. Een paar minuten later leek het door Yaghmouri zelfs 4-1 te worden, maar de RKAVV defensie bleef met kunst en vliegwerk overeind.

In de slotfase moeste nog twee spelers met rood (twee keer geel) van het veld. Eerst was het Gino Lauwers die zijn tweede gele kaart kreeg en drie minuten voor tijd moest OFC-er Nassim Zohair van het veld.

Hertog OFCRKAVV 068

De ploeg Imdat Ilguy heeft dus een goede uitgangspositie om de hoofdklasse te bereiken. Nog negentig minuten vol aan de bak en dan kan de zeer succesvolle oefenmeester met vier promoties op rij (waarvan drie kampioenschappen!) met een grote glimlach aan zijn klus bij Zeeburgia beginnen.

Klik hier voor alle uitslagen in de zondag nacompetitie.

 Foto’s van Wim Poelstra