OFC weet niet te imponeren en verliest topper van De Dijk

In de zondag Hoofdklasse is de topper tussen OFC en De Dijk geëindigd in een overwinning voor de uitploeg. De equipe van Marco van Galen en Ale van der Zee won dankzij twee goals van Dennis Kaars en een rake treffer van Chakib Tayeb met 0-3.

Bij De Dijk ontbrak Mostapha el Aamrani vanwege medische problemen. De vleugelspeler werd donderdag in het ziekenhuis opgenomen met een blinde darm ontsteking en maakt het naar omstandigheden goed. Bij OFC keerde de van een blessure herstelde Marijn Sterk terug in het elftal en mocht de 21-jarige Oscar Wilffert voor het eerst van het seizoen in de basis beginnen.

OFCDEDIJK1

OFC begon de wedstrijd goed en probeerde De Dijk al vroeg in de wedstrijd op achterstand te zetten. Toch lukte het de thuisclub niet om kansen te creëren wist het centrale verdedigingsduo Maarten Woudenberg en Frank Schilder de poorten achterin goed dicht te houden. De Dijk stond goed georganiseerd en wist er in de omschakeling razendsnel uit te komen. Met name Dennis Kaars en Chakib Tayeb maakte het de verdediging van OFC erg lastig.

Na een goede actie van Kaars was het dan ook Tayeb die na ruim twintig minuten spelen de score opende door de bal van dichtbij in het goal te schieten. Na de treffer van Tayeb probeerde OFC een snelle gelijkmaker te forceren door met veel lange ballen vanuit de verdediging de spitsen te bereiken. De formatie van Imdat Ilguy wist De Dijk hier echter niet mee te imponeren en liet zich ook in veel duels aftroeven door de club uit Amsterdam-Noord.

OFCDEDIJK4OFCDEDIJK3

De Dijk speelde geduldig en wachtte rustig haar kansen af en die kwamen er steeds meer. Beide ploegen wisten in het eerste bedrijf het massaal toegestroomde publiek te vermaken met veel strijd en mooi combinaties maar het was toch De Dijk die de wedstrijd steeds maar naar zich toe wist te trekken. Vlak voor rust was het opnieuw de tendem Kaars-Tayeb die een treffer wist te maken. Ditmaal was het Tayeb die met een goede actie de achterlijn wist te halen en een strakke voorzet gaf op Kaars die de bal vervolgens kon binnen lopen.

In het begin van de tweede helft ging OFC zich nadrukkelijker voor de goal van Stephan Veenboer melde maar lukte het de club uit Oostzaan weer niet om echte kansen te creëren. De ploeg ging wel beter combineren en het vertrouwen leek langzaam in de ploeg terug te keren. Hoewel De Dijk het lastiger kreeg wisten de Amsterdammers weinig tot geen kansen weg te geven en was het opnieuw Kaars die na een voorzet van Tayeb een treffer op het scorebord kon bijtekenen.

OFCDEDIJK2

Jammer was het toen Tayeb vlak voor het einde nog met rood van het veld moest vertrekken nadat hij Romano de Jonge een klap op de borst had verkocht. Tayeb speelde een fantastische wedstrijd maar liet zich bij een 0-3 voorsprong toch provoceren waardoor De Dijk de wedstrijd met tien man moest eindigen en naast El Aamrani waarschijnlijk ook Tayeb een aantal wedstrijden moet missen.

Kijk morgen op de site voor een uitgebreide samenvatting van het duel en interviews na afloop

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense