OFC weet zich geen raad met tiental Quick

Zondag Hoofdklasser OFC heeft op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden tegen Quick. De ploeg van Imdat Ilguy wist zich geen raad met het tiental Hagenezen en ging verrassend met 0-2 onderuit. Ilguy was na afloop diep teleurgesteld in de instelling van de Oostzaners. “Ik loop hier al zes jaar rond, maar ik heb mijn team nog nooit zo slecht zien spelen.”

In het begin van de wedstrijd deden beide teams niet voor elkaar onder. De thuisploeg had iets meer dreiging, maar de kansen bleven aan beide kanten uit. Het was in Oostzaan met name een strijd op het middenveld. Langzaam begon OFC toch een klein overwicht te creëren, zonder afstand te nemen. Na twintig minuten werd de wedstrijd opengebroken. Onder de neus van de scheidsrechter gaf Steven de Kruijf zijn tegenstander een tik. Daarvoor kreeg hij de rode kaart, waardoor Quick al snel met tien man verder moest.

OFC - Quick

OFC kon alleen geen gebruik maken van de man-meersituatie. Quick ging sterker, feller en slimmer spelen, terwijl OFC juist het tegengestelde deed. Verder dan enkele speldenprikjes kwamen beide teams tot aan de rust niet en werd er niet gescoord voor de rust. Na de hervatting nam Quick brutaal het initiatief. OFC wist zich geen raad met de tegenstander en het was wachten op een doelpunt voor de gasten.

Dat lukte Quick ook na 53 minuten. Na een slecht weggewerkte verre inworp schoot Youssef el Baouchi de bal over doelman Mitchel Michaelis: 0-1. Voor OFC bleek het een ferme tik te zijn, die het niet meer te boven kwam. Quick had een minuut later al voor de knock-out kunnen zorgen, maar Raymond Baten schoot over het doel.

OFC - Quick

Het bleek slechts uitstel van de gasten, want na een uur spelen kwam de dreun toch. Sjoerd van der Kolk omspeelde doelman Michaelis, maar werd uit balans gebracht. In plaats van een strafschop en een eventuele rode kaart maakte de meegelopen Marc Boshoff gebruik van het voordeel: 0-2. OFC was aangeslagen en kon niet meer in het eigen spel komen om iets aan de achterstand te doen. De thuisploeg mocht blij zijn dat de schade beperkt bleef toen een treffer van Bright Ampong werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ondanks de aanvallende wissels kon OFC geen vuist meer maken tegen Quick. Het ontbrak bij de ploeg aan de overtuiging, ook omdat de frustratie bij de spelers toenam. Met wat geluk kwamen de Oostzaners in de slotfase nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar een indirecte vrije trap in het strafschopgebied werd van de lijn gehaald. Zo leed OFC een zeer pijnlijke nederlaag die de ploeg aan zichzelf te danken had.

OFC - Quick

“Ik loop hier al zes jaar rond, maar ik heb mijn team nog nooit zo slecht zien spelen”, was trainer Imdat Ilguy na afloop duidelijk tegen De Zaanse Sportkrant. “Waar Quick 200% procent gaf, kwamen wij niet eens tot 40. Al had de scheidsrechter er nog twee tegenstanders uitgestuurd, hadden wij met deze inzet nog niet van Quick gewonnen. De wil om te winnen ontbrak totaal. Ik ben diep teleurgesteld in mijn team.”