Home / Algemeen / OFC wint na maanden zonder zege bij EVV

OFC wint na maanden zonder zege bij EVV

OFC heeft in de zondag Derde Divisie een zeer belangrijke zege geboekt op bezoek bij EVV. De ploeg van Imdat Ilgüy won in Limburg met 1-3 en neemt zodoende wat meer afstand van de rode streep. Voor de Oostzaners betekende het de eerste overwinning sinds 11 december 2016.

De oefenmeester moest nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken ingrijpen. Bilal el Yacoubi viel tijdens de warming-up uit met een blessure. Daardoor mocht Mike Brantjes onverwachts beginnen en of de goden ermee speelden, pakte het uitstekend uit. Uitgerekend Brantjes opende na negentien minuten de score. Nog geen twee minuten later verdubbelde OFC-spits Rahim Abdul de voorsprong. “Daarbij zette we goed druk op de achterhoede van EVV en veroverden wij de bal, waarna Abdul de 2-0 binnenwerken ”, vertelde Ilgüy na afloop.

Kort voor de goals werd het duel nog tijdelijk stilgelegd nadat de grensrechter een bal keihard in zijn gezicht kreeg geschoten. De assistent ging zelf knock-out, maar na een korte onderbreking hervatte de man zijn wedstrijd. “Op een slecht bespeelbaar veld met vrij veel wind werd er vooral op het middenveld gestreden. Toch lukte het ons om goed druk te zetten”, vervolgde Ilgüy, die zag dat zijn ploeg nog een tweetal goede mogelijkheden kreeg voor de theepauze. “Daar hadden we een beetje pech, maar daarentegen raakte EVV ook nog de lat.”

In de tweede helft was het speelbeeld min of meer hetzelfde, maar sprong het geplaagde OFC opnieuw onzorgvuldig met de kansen om. De Oostzaners misten een handvol honderd procent kansen. Daardoor kon de thuisploeg uit via Manny Peters terugkomen tot 1-2. Hij kopte raak uit een corner. Pas in de negentigste minuut schoot Rachid el Yaghmouri OFC definitief in veilige haven. Hij bepaalde de eindstand op 1-3. “Het wordt een fijne terugreis, maar we hadden wel eerder afstand moeten nemen”, besloot Ilgüy.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Archieffoto boven: Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC
Send this to a friend