OFC wint ook return en gaat zonder problemen verder

OFC heeft zich geplaatst voor de finaleronde in de nacompetitie voor een plek in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Imdat Ilguy was over twee wedstrijden te sterk voor Nieuwerkerk. Nadat er afgelopen zondag in Oostzaan met 7-1 werd gewonnen, was de return slechts een formaliteit. Ook in Nieuwerkerk aan de IJssel won OFC (1-2) en kan het vizier nu op de finaleronde tegen RKAVV.

Ook al was het na de ruime zege in de heenwedstrijd al gespeeld, trainer Imdat Ilguy hield zijn spelers op scherp voor de return. “Ik heb ze gezegd dat ik iedere wedstrijd wil winnen, ook als je al door bent. Deze overwinning is goed voor het vertrouwen, we kunnen nu met een goed gevoel richting de finale tegen RKAVV.”

Op bezoek in Nieuwerkerk aan de IJssel kwam OFC na ruim een uur spelen op achterstand. Door twee doelpunten van Dave Hertog in de slotfase trokken de Oostzaners alsnog de wedstrijd naar zich toe. Ilguy: “Het was een verdiende zege. Nieuwerkerk had het meeste balbezit, maar de kansen waren voor ons. We hadden er zelfs meer kunnen maken, maar met de overwinning mogen we tevreden zijn.”

Voor een plek in de Hoofdklasse zal OFC nu over twee wedstrijden moeten afrekenen met RKAVV, dat als Hoofdklasser in de nacompetitie was beland. Ilguy: “Het is een ploeg die graag op de counter speelt. Zondag spelen we thuis, dus we gaan ons nu goed voorbereiden op de twee wedstrijden tegen RKAVV.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)