OFC wint uit bij Purmerend

OFC heeft vandaag een grote stap gezet richting het kampioenschap in zondag 3B. Uit bij de nummer twee Purmerend werd er met 1-2 gewonnen. Met nog zes wedstrijden te spelen heeft OFC acht punten voorsprong op de nummer twee en heeft alles dus in eigen hand.

Op een hobbelig veld had iedereen misschien verwacht dat Purmerend voor hun laatste kan zou vechten en vol op de aanval zou spelen, maar dit viel erg tegen. OFC mocht aanvallen en Purmerend loerde op de counter. Dit leverde wel een goede kans op, maar het was vooral OFC dat de druk opvoerde. Met 7 of 8 corners tegen mocht Purmerend blij zijn dat het bij rust nog 0-0 stond.

Na rust kon Purmerend het verdedigend toch niet aan. Met wat geluk maakte Joey Noorderbos de 0-1 voor OFC. Later in de tweede helft was er een goede aanval over links, waaruit Rachid El Yaghmouri de 0-2 kon binnen werken. In de slotfase deed Purmerend nog iets terug na een fout in de OFC verdediging. Na de 1-2 was de tijd echter te kort om nog een punt te pakken.

Met deze overwinning lijkt het kampioenschap OFC niet meer te kunnen ontgaan. Trainer Imdat Ilguy van OFC beaamt dit.
Ilguy: ‘We hebben het geheel in eigen hand. Ik denk dat we 10 punten nodig hebben uit de laatste 6 wedstrijden, aangezien de anderen ook nog wel een puntje verspelen denk ik. We hebben ook de ploeg om volgend jaar in de tweede klasse te spelen. Ik weet ook dat er nog een paar versterkingen bijkomen.’

Met ongeloof had hij gekeken naar de tegenstander vandaag.
Ilguy:’Ik begreep niet dat Purmerend zo afwachtend speelde en niet voor hun laatste kans ging. Zichzelf ingraven en steeds de bal een haal geven is net iets dat ik verwachtte. Gelukkig hebben we het goed uitgespeeld en zijn we er niet in mee gegaan’.

Ilguy, die volgend jaar ook nog de trainer is van OFC, wil volgende week tegen Meervogels 31 de volle winst zien, zodat de titel steeds een stapje dichterbij komt.