OFC zet UNA opzij in jacht op nacompetitie

In de Derde Divisie klimt OFC naar de vierde plek na een eenvoudige overwinning op UNA. Op eigen veld had het elftal van Yuri Rose met vier treffers geen kind aan de runner-up. Met name aanvallers Hassan Aanzi en Edip Biberoglu waren belangrijk voor de Oostzaners: 4-0.

OFC was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Waar de Oostzaners vorige week ook overheersten maar slechts op de valreep een gelijkspel uit het vuur wisten te slepen, werd het overwicht na ruim een half uur nu wél omgezet in een voorsprong. Hassan Aanzi schoot een lage voorzet van Edip Biberoglu beheerst binnen achter UNA-keeper Robin van Iersel. Vlak voor rust was Biberoglu vervolgens zelf aan de beurt om de 2-0 binnen te koppen.

In de tweede helft zag Rose zijn elftal als een hechte eenheid spelen, met name door gedisciplineerd meeverdedigen door de aanvallers van OFC. Daardoor wist UNA, ondanks meer balbezit, geen doorbraak te forceren. Integendeel: na een kwartier was het ditmaal Aanzi die een voorzet van Biberoglu binnenkopte. Vlak voor tijd zette Rachid el Yaghmouri de eindstand op het bord met een schot in de verre hoek.

Om de nacompetitie te kunnen bereiken moet OFC de resterende drie duels winnen, om zo de derde plaats van Quick over te nemen. Daarvoor treffen de Oostzaners enkele laag geklasseerde ploegen, waar de ploeg dit seizoen al vaker moeite mee heeft gehad. Rose is zich daarvan bewust, maar weigert zich er op voorhand bij neer te leggen: “Na deze wedstrijd hebben we heel veel vertrouwen. Met het niveau van vandaag moet het lukken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.