Home / Derde Divisie zondag / OFC ziet bekerdroom uiteenspatten: “Sportief gezien slechtste scenario”
Roy van der Mije

OFC ziet bekerdroom uiteenspatten: “Sportief gezien slechtste scenario”

OFC deed het dit seizoen uitstekend in de TOTO KNVB Beker en bereikte zelfs het eindtoernooi. Vanwege het coronavirus mag de Oostzaanse vereniging echter niet meer deelnemen aan het toernooi, tot teleurstelling van trainer Roy van der Mije: “Dit is sportief gezien het slechtste scenario voor de club, spelers en trainers.”

De derdedivisionist zag de bui al hangen met de maatregelen van de afgelopen tijd. Desondanks houdt OFC een slechte nasmaak aan het bekertoernooi over. “Voor de spelers is het spelen in het KNVB Beker de krenten in de pap. Het was knap dat we het eindtoernooi bereikten en met de loting tegen MVV (thuis, red.) hadden we een prima perspectief. Heel eerlijk: wij zijn voor weinig Eerste Divisieclubs op eigen veld bang. Daarom waren we bij voorbaat niet kansloos en is het zuur dat we nu niet verder mogen.” De Nederlandse voetbalbond heeft OFC, evenals de 25 andere amateurclubs, een financiële compensatie aangeboden. “Bovendien zijn we in het seizoen 2021/2022 al geplaatst voor het eindtoernooi, wat natuurlijk een prachtig gebaar is van de bond. Al blijft deze beslissing voor OFC sportief gezien een enorme aderlating.”

De huidige coronacrisis is voor iedereen een vervelende tijd, maar ook zeker voor sporters. “Voetbal is een sport waarin je in teambelang denkt, maar de collectiviteit is in deze tijd simpelweg verdwenen. Het aantal trainingsuren is ook voor ons behoorlijk veranderd en we vragen van spelers veel zelfdiscipline.” OFC traint zelf twee dagen in de week door. Ongeveer de helft van de groep ging tijdens de oude maatregelen met de assistent-trainer bij OFC aan de slag. Het andere gedeelte nam Van der Mije in Haarlem onder zijn hoede, waar EDO toestemming gaf om een veld te gebruiken. “Daardoor probeerden we het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Sinds kort trainen we echter weer allemaal bij OFC. De trainingen gaan prima, maar de motivatie is bij de spelers natuurlijk ver te zoeken. We hebben met z’n allen niets om naartoe te werken, waardoor een trainer creatief moet zijn.” De oefenmeester vindt het lastig te zeggen wanneer het voetbal weer doorgaat. “Met mijn hele ziel en zaligheid hoop ik op januari, maar dat wordt gewoon lastig. Met de feestdagen in het vooruitzicht gaan die ziekenhuiscijfers wellicht weer omhoog, waardoor we langer moeten wachten. Als we echter weer mogen beginnen, zorgen we dat we klaar staan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Send this to a friend